Jitrnice – rozpis na 10 kg
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a plníme tenké střívko. Po uvaření je skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.
Suroviny pro 1 dávka
10 kg jitrnic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 541 kJ / 10 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 669,08 g |
Tuky | 141,16 g |
Vláknina | 128,65 g |
Cholesterol | 7,08 g |
Sodík | 70,98 g |
Sůl | 177,15 g |
Sacharidy | 1 552,57 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
Moje poznámka
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 19 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
radekfiala před 50 minutami
Mřížkový jablkový koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Jablečný koláč s tvarohem
Evculina84 před 1 hodinou
Rychlá domácí pizza
anastaziesilna před 1 hodinou
Pečený bůček
BANIK9 před 1 hodinou
Karbanátky s medvědím česnekem
Jaruskaa před 2 hodinami
Žampiónová polévka
Michal1968 před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
výroba jaternic,
buchta do jaternic,
domácí jaternice,
recept na domácí jaternice,
top 10 recepty,
buchta na zabíjačku,
zabijačková buchta do jitrnic,
placka do jitrnic,
co se dává do jitrnic,
zabíjačková buchta,
buchta na zabijačku recept,
jaternice nebo jitrnice,
buchta do jitrnic z hrubé mouky,
vyroba domacich jaternic,
zabijačková buchta recept,
buchty do jaternic,
placka na zabijačku,
jitrnice nebo jaternice,
buchta do jaternic recept,
buchta na jaternice
Suroviny:
slezina,
rohlík,
játra,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté,
majoránka,
zázvor mletý,
česnek,
vývar masový,
Komentáře (20)
fb.lib: Fakt do jitrnic nepřidáváte vařené, pomleté kůže?
Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť.
Vařilo se těsně pod bodem varu.