Suroviny
Porce: 5 mini koláčů (formičky na créme brulee)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 947 kJ / 2 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,21 g |
Tuky | 194,84 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 216,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože vytvořila takovou drobenku. Potom jsem k těstu postupně po lžících přidávala studenou vodu a rychle vytvořila hladké těsto. Z těsta jsem udělala placku, zabalila do folie a nechala půl hodiny chladnout v lednici.
Krok 2: Mezitím jsem připravila společnou náplň - v pánvi na slunečnicovém oleji jsem osmažila na plátky nakrájenou cibuli. Po chvíli smažení jsem cibuli zalila smetanou, osolila, opepřila a zhruba 4 minuty společně povařila.
Krok 3: Jako další jsem nakrájela žampiony na plátky, pórek a jarní cibulku na kolečka. Mangold jsem krátce spařila vroucí vodou.
Krok 4: Hermelín a Nivu jsem nakrájela na malé kousky, ementál a parmazán nastrouhala nahrubo.
Krok 5: Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice, nechala trochu povolit a rozdělila na 4 díly. Na pomoučeném vále jsem rozválela každý kus těsta na ne úplně tenký plát a natlačila ho do forem. Z odkrojků jsem vyválela další plát a naplnila poslední pátou formičku.
Krok 6: Na dno každé z nich jsem nandala zchladlou smetanovou směs a potom jsem je naplnila každou zvlášť jinými surovinami - mangold, muškátový oříšek, vlašské ořechy, Parmazán, další Niva a pórek…a tak dál.. Poslední formičku jsem naplnila tím, co zbylo.
Krok 7: Quiche jsem pekla při 160°C v programu horký vzduch zhruba 35-40 minut (během pečení jsem je zakrývala alobalem, aby náplň nezčernala..).
Krok 8: Z formiček jsem je vyklopila, až když úplně vychladly.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Moje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 46 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 52 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Tématické fráze:
mini quiche,
quiche niva,
miniquiche,
quiche s mangoldem,
formicky na quiche,
quiche s nivou,
forma na mini quiche,
mini quisch,
mini quiche recept,
miniqiche,
mini quiches,
ovocne misy mini,
mini kiš,
naplně do quiche s nivou,
mini quiche recepty,
quiche mangold,
quiche ve formickach,
mini quiche lorraine,
recept na mini quiche,
mini quieche
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
sýr hermelín,
cibulka jarní,
sýr ementál,
žampióny,
sýr niva,
pórek,
mangold,
ořechy vlašské,
ořech muškátový,
parmazán,
Komentáře (2)