Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 018 kJ / 721 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,96 g | 
| Tuky | 41,69 g | 
| Vláknina | 4,25 g | 
| Cholesterol | 182 mg | 
| Sodík | 547 mg | 
| Sůl | 1,29 g | 
| Sacharidy | 7,66 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín.
	Krok 2: Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji.
	Krok 3: Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak zasypeme paprikou chvíli orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Mezitím si provaříme zelí z plechovky spolu s "divokým" kořením.
	Krok 4: Uvařené a scezené zelí přeneseme k masu. Zahustíme jíškou a dochutíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Zveřejněno 21. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Segedínský guláš V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kz0J
Moje poznámka
					
				
Segedínský guláš V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kz0J
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							segedínský guláš s klobásou, 
						
						
							segedínský guláš z hovězího masa, 
						
						
							segedínský guláš z vepřového boku, 
						
						
							segedínský guláš vepřový bok, 
						
						
							segedínský guláš ze sterilovaného zelí, 
						
						
							segedínský guláš top recepty, 
						
						
							segedínský guláš, 
						
						
							segedínský guláš s klobásy, 
						
						
							segedinák, 
						
						
							originál segedínský guláš, 
						
						
							segedínský guláš bez lepku, 
						
						
							segedinsky gulas recept, 
						
						
							segedínský guláš hovězí, 
						
						
							vareni segedinsky gulas colombo 65, 
						
						
							segedínský guláš  s klobásou, 
						
						
							segedínský guláš s veproveho boku, 
						
						
							segedínský guláš s hovězím masem, 
						
						
							segedínský guláš original, 
						
						
							guláš ze sterilovaného zelí, 
						
						
							segedínský guláš ze sterilovaného
						
					
						Suroviny:
						
							krkovice s kostí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelí sterilované, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							masox, 
						
						
							vegeta, 
						
						
							maggi, 
						
						
							jíška tmavá hotová, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							voda, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý
						
					
	
			
	
	
Komentáře (26)
http://www.miric.cz
Položme se na otázku, co je AUTENTICKÝ?
Pojem je to tak široký, že autentický může být kdejaký blaf, tento nevyjímaje (soudě podle titulní fotečky) a autor má patrně pravdu, že
No, má tchyňka by si nechala navíc k jídlu donést kelímek smetany (soudě podle titulní fotečky)
A protože shodou okolností mám v pomaláči segedýn (s klobáskou, vepřovým a hovězím masem a kyselým zelím), mám tam mimo papriky a pepře také kostku masoxu. Už se na něj těším a za recept posílám bod.
Masox Složení kostky: jedlá sůl, sojový hydrolyzát, rostlinný tuk, látky zvýrazňující chuť (E621, E627, E631), škrob bramborový, aroma bujónové a hovězí, masový výtažek 1 %, sušené hovězí maso 1,4 % (obsahuje sušený vaječný bílek, lepek), cukr, kukuřičný škrob maltodextrin, barvivo E 150d, sušená petrželová nať, sojová omáčka - obsahuje sóju (sójový hyrdolyzát, ocet, rostlinný tuk, aromata (octové, vinné, houbové, estragon), bílé víno, povidla švestková, kvasnicový výtažek, výtažek chilli, směs koření, česnekový výtažek), extrakt pepř a kmín, emulgátor E 471, regulátor kyselosti kyselina citrónová, celerový a cibulový extrakt. Může obsahovat stopy mléka, lupiny.
Takže v Masoxu je 2,4% masového výtažku.
NEMÁM NIC proti rozumnému používání dochucovadel nebo masoxů, ale přírodní Masox ani Vegeta opravdu není
chocolate: Vegeta se kdysi vozila z Jugoslávie jako "Dodatek do jelima" a byla velmi ceněna. Je to jen sušená zelenina a sůl. Bujón nebo Masox je v podstatě zahuštěný, koncentrovaný hovězí nebo drůbeží vývar. A Hotová jíška není také nic umělého, ale jen denaturovaný nativní škrob, který lépe hydratuje a nemusí se 1/2 hodiny vařit.
Frantiska: Hotová restaurační jídla miluji a mnohdy se to doma tak dobré uvařit nepodaří.
http://clupmi.blog.cz
Ta vegeta a maggi mi přijdou zbytečné, pak chutnají všechna jídla stejně.Cibule, maso, zelí a koření udělají perfektní šťávu samo o sobě.Nechci být nějak kousavá, dochucovadla neodsuzuji, ale nějak nechápu smysl domácího vaření s kostkou, maggi, vegetou a umělou jíškou, pokud je vše použito v jednom jídle.