Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Tradiční rajčatová passata, navíc skvěle dochucená bazalkou, je vhodná na veškerá jídla italského původu. Skvělé sugo na pizzu a těstoviny. Při nadúrodě sladkých domácích rajčat se tento recept bude zcela jistě hodit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 33,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Vysterilizujeme sklenice a víka. Krok 2: Pokrájená rajčata vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a za občasného míchání rozvaříme v odkrytém hrnci. Krok 3: Rozvařená rajčata propasírujeme přes síto nebo přes pasírovač. Krok 4: Hmotu vrátíme zpět do odkrytého hrnce, přidáme olej a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanou hustotu. Nakonec do horkých rajčat vhodíme pokrájenou bazalku. Krok 5: Naplníme do vysterilizovaných sklenic a zavaříme při 85 °C po dobu 35 minut.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jDz
Moje poznámka
Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jDz
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 9 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
sugo recept,
sugo z čerstvých rajčat,
rajčatová omáčka s bazalkou,
rajčatove sugo na pizzu,
domácí rajčatové sugo,
recept na sugo,
domácí pomodoro,
sugo,
domácí sugo,
sugo z čerstvých rajčat recept,
sůgo na pizzu,
recept sugo,
sugo recepty,
domácí sugo recept,
sugo na pizzu recept,
sudo pomadoro omacka,
rajčatová omáčka,
recept na rajčata s bazalkou,
sugo na pizzu z čerstvých rajčat,
rajčata s bazalkou na pizzu
Suroviny:
rajče,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
sůl,
olej,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (19)
Když už to tak zřídka udělám, tak "vodu" vypiji; buď jen tak samotnou, nebo z ní vytvořím primitivní Bloody Mary
No a pokud použijete vhodná (masitá) rajčata, tak "vodu" ani nemusíte řešit
Pokud uvaříš i s ní (nebudeš dlabat), je sugo také výborné. (Nám doma ale nejvíc chutná sugo připravené v receptu popsaným způsobem
Já jsem"rajčatová"už od dětství a šťávy,omáčky a různé jiné doma připravené dobroty můžu v jakémkoli množství
Včera jsem dělali šťávu z cca 5kg rajčat,tak příště určitě udělám alespoň z 1kilka i tu Tvou voňavou chuťovku
Italům prý ta voda připadá kyselkavá - je pravda, že protlak z vydlabaných rajčat je i bez ochucení velice lahodný, tak dobrý jsem ho nemívala. Pokud to půjde, budu "vodu" dávat pryč i při příštím vaření.
Ivi,proč se musí odstranit voda a semínka,když se to potom stejně pasíruje a redukuje?Ptám se proto,že dělávám rajčatovou šťávu,rajčátka před vařením jen překrojím,ale nedávám nic pryč