Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hovězí roštěná na slanině a cibuli se zeleninou

Hovězí roštěná v pekáčku se slaninou a cibulí bude perfektním víkendovým obědem. Stačí vše naskládat do pekáčku a nechat péct. Chutě se propojí a maso se po upečení bude rozpadat. Vychutnejte si roštěnku třeba s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,8 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 412 kJ /
2 488 kcal
Bílkoviny140,74 g
Tuky194,30 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 410 mg
Sodík 3,79 g
Sůl9,20 g
Sacharidy37,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Krok 2: Dno menšího kastrolku (je potřeba volit takový kastrolek, aby v něm maso bylo na těsno a nezůstala prázdná místa) pokryjeme kolečky cibule. Na to položíme vrstvu masa (přes celé dno), další vrstvu slaniny a opět znovu cibuli, maso, slaninu. Takto naplníme celý kastrolek a poslední vrstva musí být slanina. Krok 3: Přikryjeme alobalem a pečeme 15 minut na 200 C°, pak stáhneme na 110 C° a pečeme dalších 40-50 minut. Zkontrolujeme, zda-li je maso již měkké. Krok 4: Mezitím na másle orestujeme osolenou a opepřenou zeleninu. Krok 5: Servírujme s restovanou zeleninou a bramborovou přílohou. Skvěle se hodí například bramborová kaše s koprem.

TIP: Oblíbené bramborové přílohy

Zveřejněno 23. 10. 2018

Poznámka autorky medanek

Toto je recept co dělávala už babička a v naší rodině moc oblíbený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6JjV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6JjV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to lákavě

medanek: vůbec nepodléváš?
:-) Mně se nejvíce líbí foto č.3 - krásně tam vynikne jak maso, tak zelenina s krásnou růžičkou Romanesca.
;-) Pokud chceš změnit hlavní fotku, dáš si "přidat foto" a tam zaškrtneš příslušné políčko.

Nadja: Nadi, podlévat určitě není třeba, všechny ingredience (maso, cibule, slanina) pustily vyváženou a potřebnou šťávu během těch 15 minut prudkého zapečení, pak jen pozvolna dopékat, přesně jak meďánek v receptu píše;-) Fakt mám odzkoušeno dnes a je to pecka:-!:-8

Nadja: Ne nepodlévám a děkuji za radu, pokusím s foto vyměnit:-K:-):yes:

Děkuji Vaší babičce za tento úžasný recept:-K Dnes jsme měli k večeři, manžel si dvakrát přidal a děti vyluxovaly talíře (což není u nich zcela běžné:-D) Nikdy bych nevěřila, že takto připravené hovězí, bude ve výsledku tak božsky šťavnaté a chutné:-8 Holt babičky věděly, že v jednoduchosti je krása;-):yes: PS: ani jsem nestačila pořídit foto, jak všechno bleskově z pekáčku zmizelo:-O:-D

medanek: Babiččiny recepty jsou vždy poklad a vy je umíte navíc i tak krásně prezentovat:yes::-8 Nádhera:-K

be.amenity: Ještě jednou moc děkuji i za babičku :-K:-K:-)

Hned bych si dala....něco hodně podobného dělávala i moje babička..:yes:
P.S. jen bych jako hlavní foto dala to s masem vepředu na talíři.

Eja57: Moc děkuji, :-K:-)
A s tím fotem máš úplnou pravdu, také jsem si to říkala, ale co už? :-):-)

medanek, nádherne servírované a chutne pripravené jedlo..blahoželám si moc šikovná...:-K

Izabella929: Izi moc děkuji :-K:-K:-)

Tématické fráze:
pečená roštěná, hovězí roštěná, hovězí roštěná recepty, roštěná pečená v troubě, hovězí roštěná recept, recepty hovězí roštěnka, hovězí roštěná plátky recept, roštěnky v pečené v troubě, rostena pecena vcelku, recept hovězí roštěná, hovězí roštěnky, pečené hovězí s cibuli, pečena rostenka, roštěnka pečená recept, pecene hovezi, recepty hovězí roštěnky, pecene hovezi naslanine, videorecepty hovezi roštenka, hovězí roštěná se zelím, hovezí na slanine

Suroviny:
roštěná hovězí, slanina uzená, cibule, zelenina, máslo, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu