Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 500 kJ / 2 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,00 g |
| Tuky | 14,00 g |
| Vláknina | 39,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 552,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto jsem míchala v robotu – k vykynutému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3 hodiny v teple).
Krok 2: Pak lehce propracujeme a uděláme bochník, který opět necháme vykynout v teple, v dobře moukou vysypané ošatce (1-2 hod.).
Krok 3: Vykynutý chleba opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (vsadit do 250°C teplé trouby, hned teplotu zmírnit na 230°C/20 min, dopéct na 200°C/30 min).
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zrníčková šumava (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMNL
Moje poznámka
Zrníčková šumava (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMNL
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 56 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kvásková šumava,
kvásková bageta recept,
šumava bez rozkvasu,
domaci krupava šumava,
kvásková kuchařka,
křupavá šumava,
domácí kvaskova šumava,
pekárnomanie,
recept kvásková šumava,
zrnickovasumava,
zrnickova bageta recept,
zrníčková bageta recepty,
kvásková bageta recepty,
kvásková celozrnná bageta,
kvásková kuchařka 2
Suroviny:
kvásek krmený,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
olej,
sůl,
kmín celý,
semínka lněná,
slunečnice loupaná,
semínka dýňová,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (6)