Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Udělejte radost milovníkům čokolády o velikonočních svátcích a připravte čokoládové zajíčky, plné kokosové náplně. Příprava je složitější, ale dle velice podrobného receptu si s ní určitě poradíte.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 411 kJ / 1 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,10 g |
Tuky | 86,16 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 158 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 109,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na náplň svaříme smetanu s medem. Odstavíme, vmícháme kokos a přidáme na menší kousky nalámanou čokoládu. Směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády a necháme zchladnout.
Krok 2: Do vychladlé náplně vešleháme nebo vmícháme změklé máslo.
Krok 3: Mléčnou čokoládu nalámeme nebo nasekáme na menší kousky. Větší polovinu rozehřejeme buď v nějakém menším temperovacím elektrickém přístroji nebo v kastrůlku s dvojitým pláštěm, kam se vlévá voda. Nebo pak v nerez misce, těsně položené na rendlíku s vodou.
Krok 4: Miska by měla být nad hladinou a čokoláda se bude rozehřívat pouze nad párou. Musíme dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody.
Krok 5: Čokoládu rozehřejeme maximálně na 45 °C, odstavíme a po částech vmícháme zbytek čokolády. Tím čokoládu temperujeme, použijeme ji při teplotě 30 °C.
Krok 6: Silikonovou formu na čokoládu ve tvaru zajíčků za pomocí štětce v tenké vrstvě vymažeme rozpuštěnou čokoládou, dáme do chladu.
Krok 7: Po ztuhnutí ještě jednou zopakujeme. Opět dáme do chladu, pak přidáme náplň a opět dáme ztuhnout.
Krok 8: Pak ještě shora čokoládou zajíčky uzavřeme a dáme na několik hodin důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zajíčky opatrně z formy vyloupneme.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMg8
Moje poznámka
Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMg8
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
kokosová náplň,
jak udělat kokosovou náplní,
kokosová náplň recept,
čokoládoví zajíčci s kokosem
Suroviny:
čokoláda mléčná,
smetana ke šlehání,
med,
kokos strouhaný,
čokoláda mléčná,
máslo
Komentáře (17)
Někdy se pokusím udělat větší tvary než pralinky, ty se mi daří.