Pikantní čalamáda
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny na zimu se nám vždy vyplatí.
Suroviny pro 1 dávka
13 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 822 kJ / 4 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,01 g |
Tuky | 59,18 g |
Vláknina | 130,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33,05 g |
Sůl | 81,38 g |
Sacharidy | 746,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a celer očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme na 5 minut povařit.
Krok 2: Rajčata nakrájíme na tenké dílky, zelí nastrouháme na nudličky, papriky na proužky a okurky nakrájíme na malé hranolky, oloupané cibule na tenká kolečka. Vše nasypeme do mísy a promícháme.
Krok 3: Do každé sklenice na dno dáme olej, bobkový list, nové koření, chilli papričku (proto nedáváme pepř).
Krok 4: Všechny suroviny na nálev smícháme a 15 minut vaříme. Pak necháme vychladit.
Krok 5: Sklenice naplníme zeleninou a umačkáme. Nálev nalijeme na zeleninu. Potřebujeme, aby se nálev dostal až na dno, tak na několika místech projedeme kolem zeleniny koncem vařečky a nálev dolijeme.
Krok 6: Osušíme hrdla sklenic, uzavřeme pevně víčky.
Krok 7: Sterilujeme 30 minut na 85 °C.
Zveřejněno 8. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Moje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Nejnovější recepty
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 1 hodinou
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 7 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 15 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 1 hodinou
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 2 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 2 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 2 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 3 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 3 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 3 hodinami
Cibulová omáčka s karamelem
trdlo před 3 hodinami
Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
BTKILI před 4 hodinami
Arabský twister alá KFC
Marcela0123 před 5 hodinami
Tématické fráze:
pikantní čalamáda,
čalamáda recept,
čalamáda,
zeleninová čalamáda recept,
recepty na čalamády,
calamada z celeru,
pikantní zelená rajčata - recept,
čalamáda ze zelí recept,
čalamáda z paprik,
čalamáda ze zelí,
pikantni calamada se zelim,
pikantní čalamáda z rajčat,
recepty - čalamáda recept,
čalamada s houby,
čalamáda růžová rajčata,
pikantní celamada,
pikantni čalamady,
calamadu,
pikantmí čalamáda,
recept na čalamadu
Suroviny:
rajče,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
zelí,
cibule,
celer,
mrkev,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
bobkový list,
koření nové koření,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (46)
Veronika.Hrozna:
Prosím, kolik toho oleje mám dát na dno sklenice? V surovinách to není uvedeno jen v postupu je ...na dno dáme olej...
A myslím, že je jedno jaký olej nebo určitý druh? Děkuji za případné doplnění
No, nic proti vám..., ale zelená rajčata (na čalamádu) by vám vadila taky
Áááá nebo toto: https://www.toprecepty.cz/recept/13703-nedozrala-r...