Cukrářské jablečné řezy
Nevíte si rady se zásobou jablek? V tom případě vyzkoušejte osvědčený recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské. Jedno úskalí však přece jen mají – není snadné je ubránit před rodinou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti přibližně 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 744 kJ / 3 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,76 g |
| Tuky | 164,36 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 977 mg |
| Sůl | 3,04 g |
| Sacharidy | 381,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku s kypřicím práškem prosejeme do misky. Přidáme nakrájenou Heru, citronovou kůru a šťávu, vejce, mléko, cukr a sůl. Rychle vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v chladu 30 minut odpočinout.
Krok 2: Plech vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo. Dle chuti k jablkům přidáme nasekané ořechy a rozinky.
Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva pláty o velikosti plechu.
Krok 5: První plát dáme na vymazaný plech a na něj rozprostřeme nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí a cukrem podle kyselosti jablek.
Krok 6: Překryjeme druhou vyválenou plackou a dobře z boků zamačkáme a utěsníme spoje těst (jablka by jinak tekla). Párkrát propíchneme špejlí, aby mohla během pečení unikat pára.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 40 minut do růžova, podle trouby.
Krok 8: Ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 20. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské jablečné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nODE
Moje poznámka
Cukrářské jablečné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nODE
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky
horakova654 před 19 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 37 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 55 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Tématické fráze:
jablečné řezy,
nejlepší jablečné řezy,
jablečný řez,
jablečné recepty,
nejlepší jablečné recepty,
rychlé jablečné řezy,
rezy s jablky,
cukrářské jablkové řezy,
cukrářský jablečný koláč,
jablečné moučníky,
jablečné řezy s ořechy,
jablečné řezy na plech,
cukrářské kvasnice,
cukrářský štrůdl,
cukrarske recepty,
recept na jablečné řezy,
jablecne rezy recept,
jablečný řezy,
řezy z cukrářských kvasnic,
jablečné řezy s jablky
Suroviny:
mouka polohrubá,
tuk hera,
mléko,
cukr krupice,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
šťáva citronová,
sůl,
jablko,
rozinky,
ořechy,
skořice mletá,
cukr krystal,
cukr moučkový,
tuk,
máslo
Komentáře (76)
Stojí psáno: 8 lžic vlažného mléka
takže tuk rozpustit, či nechat povolit.
Podobná těsta dělám ze studených surovin.
troubě, ale už jsem jej dělala vícekrát a vždy je super
Malá poznámka k vyhledávači: je pod ním JASNĚ napsáno - zadávat jen KOŘEN SLOVA. Zatrhnu i suroviny a pokud zadám jabl kol, nebo jabl Her práš peč - např. hlavní suroviny, tak vyjede pár receptů a z nich mohu porovnávat. To jsou ty pravidla - paní Meszarosovaboly, a není to nic složitého, chce to jen číst.
Nikde není napsáno, vyhledávejte podle celého názvu...
myslím, že striktní pravidla pro název vymyslet nejde a každý recept je svým způsobem originál