Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 90 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,84 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
V den přípravy vyndáme s předstihem maso z lednice, aby při obalování mělo pokojovou teplotu. Osolíme ho, necháme chvíli odpočinout a pak ho klasicky obalíme.
Do pánve dáme lžíci dobrého sádla, olej, necháme rozehřát a řízky smažíme. Smažím zprudka, jen do barvy, pak dodělávám v troubě.
Zveřejněno 10. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Moje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Milčiny macešky
Lenka95 před 19 minutami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 22 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 28 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 36 minutami
Café latte
nadihacek před 57 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 1 hodinou
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 2 hodinami
Tématické fráze:
bramborový salát s těstovinami,
bramborový salát s rizkem cena,
řízky jinak,
bramborový salát a řízek bez masa,
tenderizér - nahradí paličku?,
bramborový salát jinak,
recept salat a rizky
Suroviny:
brambory,
mrkev,
šunka,
slanina,
směs zeleninová,
hořčice,
česnek,
těstoviny,
pepř bílý,
pažitka,
kotleta,
řízky stehenní,
olej,
sůl,
strouhanka,
vejce,
sádlo
Komentáře (12)
jsem si pořídil před časem...
zkoušel jsem ho zatím 6x, vedle naklepaného masa z jednoho kusu vepřového
z masa byly odřezané stejně silné plátky (filé, krkovice, ořech)
vždy jeden kus perforovaný tenderizérem, druhý kus naklepaný paličkou
po osolení obě porce obaleny v trojobalu
řízky byly smaženy společně do růžova, naklepaný stačilo smažit vždy kratší dobu
tenderizerovaný 1x pustil šťávu (prskalo to při smažení)
obě porce byly stejně šťavnaté
pominuli, že naklepaný řízek byl VĚTŠÍ
Občas dělám krávoviny