Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,58 g |
Tuky | 30,96 g |
Vláknina | 22,64 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme koření. Přiklopíme poklicí a pečeme na 190 stupňů, cca 2,5 hodiny, až je maso měkké.
Krok 2: Jako přílohu jsem rozšťouchal brambory se zeleninou z upečeného masa.
Zveřejněno 3. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí žebro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWVR
Moje poznámka
Hovězí žebro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWVR
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 18 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 1 hodinou
Cuketové zelí dušené
vanilj před 1 hodinou
Rychlá polévka z mletého masa
Kajkajak před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 3 hodinami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 3 hodinami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 3 hodinami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 3 hodinami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí žebro recept,
hovězí žebra recept,
recepty hovězí žebro,
recept na hovězí žebro,
hovězí žebra na česneku,
hovezi zebra,
hovězí žebro na cesneku,
hovězí žebro recepty,
hovězí žebro,
recepty hovězí s mrkví,
priprava hovezi zebro,
top recepty hovězí žebra,
co z hovězích žeber,
recept hovězí žebra,
hovězí zebra top recept,
jak připravit hovězí žebra,
recept z hovezich žeber,
recept na hovězi žebra recept,
masité žebra,
pečené masite zebro
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
žampióny,
česnek,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
olej,
víno bílé,
voda,
brambory
Komentáře (7)
No, bych řek´, že spíše než podle trouby, tak podle qality masa, že
Já bych rozpekl na 190°C a dopekl při 175°C (bez HV)
(ale přiznám se, že bych pek´ jen na másle