Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupy s houbami a uzeným masem

Voňavé houby, šťavnaté uzené a dozlatova opečená cibulka tvoří skvělou kombinaci chutí, kterou krásně doplňují měkké kroupy nasáklé vývarem. Ideální pokrm na chladnější dny, nebo když dostanete chuť na něco vydatného.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 70 min

95 min (25 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 529 kJ /
365 kcal
Bílkoviny52,20 g
Tuky10,77 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 2,16 g
Sůl5,00 g
Sacharidy13,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme a ponecháme. Krok 2: Kroupy propláchneme a zalijeme dvěma hrnky uzeného vývaru. Přivedeme k varu a přidáme houby. Společně vaříme doměkka. Podle potřeby doléváme vývar a občas promícháme. Krok 3: Na sádle necháme zezlátnout drobně nakrájenou cibuli. Ke konci přihodíme i nakrájený česnek a nakrájené uzené maso. Ochutíme kmínem, pepřem a solí. Krok 4: Do pánve k orestovanému masu přidáme uvařené kroupy s houbami a vše dobře promícháme. Společně prohřejeme a dochutíme. Krok 5: Podáváme horké se zeleninou nebo kyselými okurkami.

TIP: Jak správně sušit houby

Zveřejněno 16. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKG4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKG4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Supr

:-)<3 kroupy mám moc ráda (ale jen já) a mimo jelit je nikdo u nás nechce :-* dík za recept udělám si pro sebe :yes::yes::-K

Lenunka: též - marně se pokouším vydloubat z monitoru ten modrý kastrůlek:-D

Lenunka: Leni no ty kroupy vařené v tom uzeném vývaru s těmi houbami už by ani to maso nepotřebovaly. Byly už tak moc dobré..a děkuji..;-):-K

tak to by mi chutnalo :yes:;-):-K

Tématické fráze:
kroupy recepty, kroupy s uzeným, uzené maso recepty, kroupy recepty s urenym, recept kroupy s uzeným masem, recept kroupy s uzeným masem, kroupy a uzené maso, kroupy s uzeným recept, kroupy s uzeným masem recept, vařené uzené s kroupami, zapečene kroupy z uzenim masem, krupeto s uzenym a houbami, lroupy s uzeným masem, recept kroupy a uzeného masa, kroupy zapečené a uzeným, recepty z krup, solí se kroupy, kroupy s masem, kroupy v receptech, kroupy k masu

Suroviny:
kroupy, maso uzené, houby sušené, cibule, česnek, sádlo, vývar uzený, sádlo, kmín mletý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu