Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Moje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 34 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 40 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hořká rybí polévka,
rybí polévka podle štěpničky,
polévka z ryby hlavy,
vanoční rybí polévka,
babicovy dobroty – rybí polévka,
vanoční polevka,
rybí žábry,
rybí polévka štěpnička,
rybí polévka vanocní,
rybi polevka zabry,
co se dává do rybí polévky,
rybí polévka,
rybí polévka z kapra podle štěpničky,
rybí polévka od štěpničky,
vánoční rybí polévka video,
vánoční rybí polévka recept,
vánoční rybí polévka z kapra video,
žábry u kapra,
nejlepší rybí polevka,
hořká polévka
Suroviny:
hlava rybí,
vnitřnosti rybí,
mrkev,
celer,
petržel,
hrách,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
houska,
máslo
Komentáře (27)
Na tu rybí hlavu moc pyšný nejsem, ale koukám, že jste to přežili aniž byste mě kamenovali
Snad spolknete i následující:
Netvrdím, že vývar (v tomto případě rybí vývar) je grund, ale pořádný vývar je lepší než cosi z jedné kapří hlavičky, tří ploutviček a jednoho ocásku
Obyčejně domů dovleču dva živoucí kousky (a ke každému přikoupím 2 kapří hlavy). Po uspání gumovou paličkou je nožem do žaber vykrvím. Pak je vyvrhnu. Žluč vyhodím. Tedy vyhodím POUZE žluč a vnitřní sádlo, je-li jaké přítomno. Jednoho kapříka nasekám i s "kožuchem" na podkovy, druhého stáhnu (to pro ty, kteří neradi řízky s kůží), skrojím filety, překrojím ypsilonky a maso nakrájím na porce.
A ten vývar?
Zkontroluji barvu žaber (rudé jsou OK), vše poctivě vyperu a dám VŠE (vč. stažené kůže) vařit do studené vody vč. skeletu po filetování; přidám trochu divokého koření a pár cibulí ve slupce.
No vida, už pár minut je tu Štědrý den...
Pozn. Ctěné Casino mi k mému receptu na štědrovečerní rybí polévku na Labužníku přidalo dost dobrou fotku, směju se ještě teď když ji vidím...ale bez souhlasu autora nelze...