Suroviny
Porce: 10-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 67 082 kJ / 16 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 508,75 g |
Tuky | 636,56 g |
Vláknina | 185,40 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 12,76 g |
Sůl | 30,80 g |
Sacharidy | 1 990,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Plátky mäsa z oboch strán poklepeme, cca 3-4 minúty pečieme v horúcej slaninovej masti, potom posolíme a dáme na spodok hrnca. Potom na masti opražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a na malé kocky nakrájané údené mäso.
Krok 2: Keď sa mäso opečie, 1/4 z neho odoberieme, pridáme k mletému mäsu s pol kilom ryže a ochutíme troškou soli a čierneho korenia. To bude plnka pre 10 kusov papriky. Môžeme plniť aj do kapustových či hroznových listov.
Krok 3: K ostatnej cibuli pridáme na kolieska porezanú mrkvu a korene petržlenu, zostatok mletého čierneho korenia, 2 štipky mletého kardamonu a soľ. Polejeme fľašou piva a trošku dusíme.
Krok 4: Potom pridáme 5 kusov porezaných paprík každej farby. Dusíme do polomäkka a nasypeme na mäso. Na to položíme plnené papriky. Potom posypeme kilo a pol hnedej ryže, hlavne do prázdnych priestorov medzi paprikami.
Krok 5: Paradajkový pretlak rozmiešame v 2 a pol litra vody a nalejeme na mäso.
Krok 6: Trošku potrepeme, zakryjeme fóliou a pečieme 2 a pol hodiny v peci pri teplote 240 stupňov.
Krok 7: Potom vyklopíme na veľkú paella panvicu, trošku roztlačíme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Zveřejněno 2. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pokryté (vysypané) maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KVm
Moje poznámka
Pokryté (vysypané) maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KVm
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 13 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 2 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 2 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 3 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 4 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 5 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 6 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 7 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 7 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
slanina,
maso uzené,
rýže hnědá,
sekaná,
pivo světlé,
paprika čerstvá žlutá,
listy zelné,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
fazole zelené,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
kardamom
Komentáře (8)
A holúbky sem, honem, ty jsou...och....
Vždyť jsem psala, po několikátém přečtení jsem se zorientovala...
Postup asi trochu "polidští" autor, veď vieš, moja slovenčina nieje dokonalá, bol by to taký jazykový mišmaš:omg: