Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 372,80 g | 
| Tuky | 223,43 g | 
| Vláknina | 102,71 g | 
| Cholesterol | 980 mg | 
| Sodík | 4,06 g | 
| Sůl | 8,45 g | 
| Sacharidy | 151,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody.
	Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
	Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
	Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Moje poznámka
					
				
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelňačka, 
						
						
							zelňačka recept, 
						
						
							kapustnica, 
						
						
							recept zelňačka, 
						
						
							maďarská zelňačka, 
						
						
							madarská kapustnica, 
						
						
							recepty zelnacka, 
						
						
							zelňačka recepty, 
						
						
							kapustnica recept, 
						
						
							kapustnica krkonošská, 
						
						
							silvestrovská zelnice, 
						
						
							gombasecká klobása recept, 
						
						
							madarska zelnice, 
						
						
							maďarská kapustnice, 
						
						
							recepty na zelnacku, 
						
						
							varime zelnacku, 
						
						
							sylvestrovská zelnice, 
						
						
							zelnacka madarska, 
						
						
							gombasecka zelnačka, 
						
						
							sivestrovska zelnacka
						
					
						Suroviny:
						
							zelí, 
						
						
							voda, 
						
						
							kýta vepřová, 
						
						
							bůček, 
						
						
							kližka hovězí, 
						
						
							plecko telecí, 
						
						
							krkovice uzená, 
						
						
							klobása, 
						
						
							klobása, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							feferonka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							smetana zakysaná
						
					
	
			
	
	
Komentáře (15)
No je, ale patří to k tradici, že