Zeleninové indické kari
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka, které společně vytvářejí bohatou chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 095 kJ / 2 174 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,81 g |
Tuky | 43,02 g |
Vláknina | 246,81 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 615 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 261,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku, česnek, zázvor a chilli papričky nasekáme najemno. Květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, cuketu nakrájíme na hranolky.
Krok 2: Do woku nebo hluboké rozehřáté pánve dáme přepuštěné máslo, orestujeme cibulku a necháme rozvonět zázvor, česnek a chilli. Přidáme ostatní koření, květák a promícháme. Podléváme dle potřeby vývarem a pár minut dusíme, pak přidáme brokolici, cuketu a rajčátka i s pyré (pokud dáme čerstvá cherry, přidáme protlak a špetku cukru).
Krok 3: Zalijeme kokosovým mlékem, cca polovinou plechovky (druhou polovinu můžeme v zipsáčku zmrazit). Přivedeme k mírnému varu a jen pár minut povaříme, aby zelenina zůstala na skus. Vyjmeme skořici. Nakonec zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaném ve lžíci vody a odstavíme. Dle chuti přisolíme a podáváme s rýží, lístky koriandru a nasekanou zelenou natí cibulky, petrželky, případně ještě s chilli papričkou.
Zveřejněno 13. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové indické kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nL8l
Moje poznámka
Zeleninové indické kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nL8l
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 14 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 5 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 7 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 8 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 9 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 10 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 11 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 11 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 13 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 13 hodinami
Suroviny:
květák,
brokolice,
cuketa,
rajče cherry,
mléko kokosové,
ghee,
cibule šalotka,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
zázvor čerstvý,
kurkuma,
koření kari,
koriandr sušený,
římský kmín mletý,
skořice celá,
pepř mletý,
sůl,
vývar zeleninový,
škrob
Komentáře (8)
Ale dala bych si, mňam.