Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,44 g |
| Tuky | 228,00 g |
| Vláknina | 26,30 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,05 g |
| Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.
Krok 2: Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky, opatrně smotáme a zajistíme provázkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
Krok 3: Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Zveřejněno 8. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Moje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 10 minutami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 18 minutami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 22 minutami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 7 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 8 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 13 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 13 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 14 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka s omackou z hlívy,
ragú z hlívy,
recepty z vepřové panenky,
veprova panenka s hlívou ústřičnou,
veprova panenka ve slaninovem kabatku a hliva ustricna,
špalky z vepřové panenky,
hlíva ústřičná s vepřovou panenkou,
recepty na veprovou panenku,
panenka s hlivou ustricnou,
panenka s omáčkou s hlívy ústřičné,
recept na veprovou panenku,
panenka z s hlívou ústřičnou,
recept na veprovou panenku s bylinkami,
vepřové panenka s omáčkou z hlívy,
hlíva ragů,
vepřová pane ka+hlíva,
recept na špalíky z panenky
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina,
hořčice hrubozrnná,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
hlíva ústřičná,
máslo,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
petrželka,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (18)
Neměla jsem panenku, zato hlívu ano ,
P.S. vyslala jsem právě manžela pro panenky .Ale v pátek už asi nebudou mít
krásné, jako vždy od Vás
Máte pravdu, měla jsem tam aspon trošku dát