Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 81,40 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 368,23 g |
Postup přípravy
Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Krok 2: Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu vykynout. Krok 3: Pak rozdělíme na polovinu, každou půlku rukama rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Pak do placek uděláme palcem důlky, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 - 30 minut.
Tento chléb chutná nejlépe ještě teplý.
Zveřejněno 27. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia klasická
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yVN
Moje poznámka
Focaccia klasická
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yVN
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 10 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
recept na focaccia,
focaccia recept,
focaccia,
foccacia recept,
fokáčio,
focaccia bez droždí,
focaccia, recept,
foccacia,
recept na foccacia,
focacia,
recept focaccia,
focacia recept,
focacia recepty,
fokacia,
recept na focaciu,
focaccio recept,
fucaccia,
domácí pekárna foccacia,
foccacio recepty,
focaccia recepty
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
voda,
víno bílé suché,
olej olivový,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
sůl mořská,
olivy zelené,
ančovičky v oleji,
ančovičky v oleji,
šalvěj čerstvá,
olej olivový,
sůl hrubá,
šalvěj čerstvá,
olivy černé,
tymián čerstvý,
olivy černé,
tymián,
koření oregáno,
olej
Komentáře (6)
Díky tomu vínu je těsto pikantnější, ale víno není nezbytné, klidně může být jen voda.
Díky za komentář