Lasagne s mletým masem
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit dostatečným množstvím omáčky, aby se během pečení lasagne měly v čem "uvařit".
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 385 kJ / 1 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,68 g |
| Tuky | 38,94 g |
| Vláknina | 12,35 g |
| Cholesterol | 490 mg |
| Sodík | 1,56 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 82,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a také orestujeme, přidáme pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme.
Krok 2: Mezitím uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a provaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.
Krok 3: Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lasagní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce, ještě plátky sýra.
Krok 4: Další vrstva lasagní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lasagní + bešamel. Zase lasagne, na ně masová směs, opět lasagne a bešamel, kterým končíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Krok 5: Pečeme cca 45 minut při 180 °C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrBE
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrBE
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 1 hodinou
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 2 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 3 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
lazaně,
jak udělat dobré lasaně,
lasagne s mletým masem,
recept na lazane,
lazaně s bešamelem,
lásaně,
lazaně recept,
recept lazane,
recepty z lasane,
lazaně pro začátečníky,
recepty lazane,
recepty na lazane,
recept na lazaně výborné,
bešamel na lasaně,
bešamel na lasaně,
nejlepší lasaně,
lasaně s mletým masem,
lasaně recept,
originál recept na lazaně,
recepty lasaně
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
olej,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
pesto bazalkové,
slanina anglická,
sýr,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
květ muškátový,
sůl,
těstoviny lasagne,
sýr strouhaný
Komentáře (39)
Ta úvodní fotečka, tedy ta krmě na ní, je překrásná (až na ten poskvrněný talíř...)
Jak píšeš - nejdříve se zamyslet, pak až psát
jen bazalkový pesto se mě nedělal... česnek jsem přimíchal do cibulky. a u bazalky, kterou máme se ženou rádi, jsem nasekal pár lístků a na závěr přidal do bešamelu. tenhle experiment se vyplatil, lazaně měli jemnou chuť po bazalce, byla příjemně cítit v každém kousku, moc jsme si pochutnali.