Postup přípravy
Krok 1: Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme.
Krok 2: Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).
Krok 3: V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.
Krok 4: Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat.
Krok 5: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.
Zveřejněno 4. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Moje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 4 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 6 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky
Kajkajak před 17 minutami
Mléčná polévka
Kajkajak před 24 minutami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 1 hodinou
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 1 hodinou
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 2 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 3 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recepty,
příprava pstruha,
vykoštění pstruha,
jak vykostit pstruha,
pomazánka z ryb,
koření na pstruha,
recept na vanocniho pstruha,
recepty na pstruha,
pstruh,
kořenářství samuel,
filety z pstruha,
vánoční recepty ryby,
priprava vanocniho pstruha,
výborný pstruh,
pstruh kosti,
vánoční ryba,
recept na pstruha,
pstruh recept,
přepuštěné máslo recept,
jak udělat filety z kapra
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
mouka hladká,
ghee,
koření,
petržel,
česnek,
hořčice,
kmín celý
Komentáře (6)