Vánočka od maminky
Vánočka je symbolem českých Vánoc a tradice, která provoní celý domov. Její jemné, máslové těsto, přináší nejen chuťový požitek, ale i nezaměnitelnou atmosféru sváteční pohody. Upleťte si svou vlastní vánočku a oslavte Vánoce tím nejlepším domácím kynutým pečivem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 084 kJ / 2 888 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,98 g |
| Tuky | 84,15 g |
| Vláknina | 16,38 g |
| Cholesterol | 231 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 463,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme a necháme kynout 45-60 minut.
Krok 2: Vejce rozklepneme a rozšleháme. Odebereme množství 1 lžíce a přidáme do těsta. Zbytek bude na potření vánočky. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout. V průběhu doby, ho dvakrát promísíme.
Krok 3: Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na díly a upleteme vánočku - viz odkaz v Poznámce.
Krok 4: Po jejím vykynutí ji opatrně potřeme zbylým vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C, 35-40 minut.
Zveřejněno 22. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4JVk
Moje poznámka
Vánočka od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4JVk
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 16 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
oldlhot před 56 sekundami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 12 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 26 minutami
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 32 minutami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 41 minutami
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 1 hodinou
Domácí utopenci
mmmMichal před 13 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 15 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 16 hodinami
Tématické fráze:
čím potřít vánočku,
čím potřít vánočku po upečení,
čím potřít vánočku před pečením,
vánočka z omládku,
fotopostup pletení vánočky,
vánočka recept,
vánočka top recepty,
omladek,
fotopostup vánočka,
vánočka do formy podle maminky,
vánočka jako od maminky,
čím potřít vánočku?,
vanocka z poliše,
vanocka z poliše,
cim potrit mazanec,
kdy potrit vánočku,
top recepty na vánočku,
nedělní vánočka,
vánočka na omládek,
čím potřít vánočky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
máslo,
syrovátka,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
kůra citronová,
kardamom,
vejce
Komentáře (18)
Dáte receptu ještě šanci?
Testo je celkem tuhé...
www.pekarnomanie.cz
Když budete cokoliv potřebovat upřesnit, napište.
http://www.toprecepty.cz/recept/23489-omladek/