Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou

Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou. Podávat ji můžete s čerstvým pečivem, nejlépe doma upečeným.

Hodnocení receptu je 4,5 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 386 kJ /
570 kcal
Bílkoviny17,82 g
Tuky16,47 g
Vláknina22,11 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy78,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kapustičky překrojíme na poloviny, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka. Krok 2: V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a vsypeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhanou mrkev a kolečka klobásy a chvilku restujeme. Pak zasypeme krupicí, necháme ještě asi minutu zasmahnout a pak zalijeme vývarem. Krok 3: Přihodíme připravené kapustičky a brambory, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a necháme vařit. Krok 4: Když kapustičky i brambory změknou, přimícháme do polévky utřený česnek a majoránku. Krok 5: Dochutíme podle potřeby a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.

TIP: Domácí pečivo - 16 receptů na slané pečivo

Zveřejněno 5. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyB8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dobrá polévka. Místo klobásky jsem smažila cibuli se špekem. Krupici jsem neměla, přidala jsem vaječný bílek, který mi zbyl z jiného vaření.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jen jsem dala do zakladu lžičku drceného kmínu a jelikož jsem neměla hrubou krupicí tak jsem ji nahradila hrubou moukou.uzeny vývar a obrané maso ze zebirek.majoranka už není nutná.Jinak určitě podle původního receptu je určitě vynikající.Ja Jsem vařila z toho co jsem našla doma.A i tak byla vynikající 👍👍👍🍀🍀🍀

Výborná polévka!
I když jsem se tedy nedržel věrně předpisu. Ale to já nikdy. :) Vynechal jsem klobásu a smažil na oleji takže byla čistě vegetariánská varianta. Spolu s mrkví osmahl též kousek celeru. Koření do polévky mírně nadrtím. Lépe pak vynikne chuť. Na místo majoránky a petrželky dal libeček. Super vychytávka je to zasypání krupičkou! Ve výsledku to polévku krásně zahustí.

:-)<3:yes::yes: výborná :-K

Nejlepší polívčička z růžičkové kapusty co znám :-K Právě mi voní v kuchyni <3

Mám moc ráda růžičkovou kapustu <3:yes:

Jana Dorazinová-Remková: ;-)

Tématické fráze:
polévka z růžičkové kapusty, polevka z ruzickove kapusty s klobasou, růžičková kapusta s klobásou, růžičková kapusta polévka, polevka ruzickovou kapustou a s klobásou, polévky recepty, polévka z růžičkové kapust s klobásou recept-top recepty, polévka z kapusticek s klobasou, růžičková kapusta polévka klobasou, polévka z ruzičkove z kapusty, polévka s růžičkovou kapustou, ocistenou ruzickovou kapusta, polévka kapustičky a klobása, smetanova polevka s růžičkové kapusty, růžičková kapusta recept, růžičková kapusta polévka videorecept, polěvka z rúžickové růžičkové kapusty s s klobásou, ruzickova kapusta s paprikovou klobasou, kapustová polévka z růžičkové kapusty s klobásou, polévka z růžičkové kapusty klobásou

Suroviny:
kapusta růžičková, sádlo, cibule, mrkev, klobása, brambory, česnek, krupice, sůl, pepř celý, koření nové koření, majoránka, petrželka, vývar zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu