Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na česneku a rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 289 kJ /
1 981 kcal
Bílkoviny54,41 g
Tuky62,98 g
Vláknina118,22 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy266,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 ºC.
Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, papírovou utěrkou otřeme do sucha a osolíme.
Mouku smícháme s paprikou a stehna v této směsi obalíme. Přebytečné množství mouky odstraníme oklepáním.
Každé stehno opečeme z obou stran do zlatava, asi 4-5 minut z každé strany na rozpáleném oleji (nejlépe na litinovém kastrolu nebo pekáči s poklicí).
Přidáme česnek, rozmarýn a víno. Přivedeme k varu a necháme odpařit alkohol z vína. Krok 2: Přilijeme vývar a opět přivedeme k varu. Kastrol zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 45 minut. 15 minut před dokončením kastrol odkryjeme. Krok 3: Stehna, česnek a rozmarýn vyndáme z omáčky do jiného kastrolu, zakryjeme pokličkou a kastrol dáme do již vypnuté trouby, aby maso nevychladlo. Krok 4: Kastrol s omáčkou dáme na oheň zredukovat přibližně na polovinu, asi 7 minut.
Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme ho do omáčky a krouživými pohyby kastrolu jej spojíme s omáčkou. Krok 5: Stehna podáváme s omáčkou, vyloupanými stroužky česneku a opečenými bramborami.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 22. 7. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Nedoporučoval bych vývar z kostky, jelikož omáčka by ve finále mohla být přesolená. Nemáme-li neslaný domácí vývar, raději použijeme vodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjjD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjjD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i nádherné foto :-K

Stehna na česneku a rozmarýnu dělám celkem běžně, ale nenapadlo mne přidat víno:yes::yes::yes:

Jackie79::yes::-)Děkuji.

Úžasné fotky hotového jídla. Jste fotograf nebo kuchař, nebo obojí?;-)

Miquel:Dávám té češtině na frak:-8:-*Ale opravdu se na Tvou fotku moc hezky hledí:-KDíky za její přidání,je to krása:yes:

hanes24:Díky :yes:;-)

Anna Kocikova: Děkuji:-K Líbí se mi slovo hleďavá :yes::-)

To je aspoň za 7 bodů jak dává Německo:-!Bohužel nelze víc než jeden:-)):-)):yes::yes:

Mé oblíbené suroviny-rozmarýn a česnek:-K
Migueli,opět jsi přichystal parádní delikatesu:-KMě by rozhodně chutnalo:-p:yes:

Dodatečně jsem teď koukla na rcp na Tvých stránkách a moc se přimlouvám,aby jsi tady dal tu krásnou fotku hotového jídla na talíři,jako hlavní foto:-)Je taková hleďavá:yes:
A líbí se mi ta zapékací nádoba s pokličkou:-8

???: Díky za pochvalu;-)

výborne, som myslel že sa tu ani neobjavý recept ktorý sa dá pochváliť

Tématické fráze:
kuřecí stehna na česneku, kuřecí na rozmarýnu, kuřecí maso na rozmarýnu, kuřecí stehna s česnekem a rozmarynem, kuřec stehna, kuřecí maso na na rozmarýnu, kureci na rozmarinu, kuřecí stehna s brambory na rozmarýnu, kuřecí stehýnka na česneku, kuřecí stehna na, kuřecí stehna s rozmarynem, kuřecí stehna na rozmarínu, kureci maso s rozmarynem, kuřecí stehna na zelenině a rozmarýn, kurec i stehna na horcici, kuřecí na česneku, jídla na rozmarýnu, jidla z rozmarynu, kuřecí maso s rozmyrýnem, kuřecí stehny s rozmarýnem

Suroviny:
stehno kuřecí, mouka, paprika sušená sladká, olej olivový, česnek, rozmarýn, víno bílé, vývar kuřecí, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu