Nejlepší vaječný koňak
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.
Suroviny pro 2 litry
asi 1,75 l
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 924 kJ / 4 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,26 g |
Tuky | 182,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,17 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 319,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BnPn
Moje poznámka
Nejlepší vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BnPn
Nejnovější recepty
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 1 hodinou
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 1 hodinou
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 1 hodinou
Salát z ředkviček
faluska před 8 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 8 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 8 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 8 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 9 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 9 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 9 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 9 hodinami
Tématické fráze:
vaječný koňak jako od babičky,
domácí vaječnák,
vaječný koňak recept,
vaječný konak,
vaječný koňak bez vajec,
vaječný koňak pro děti,
dobrý vaječný konak,
recept na vaječný koňak,
domácí vaječný likér,
vaječný konak od babičky,
vaječný koňak vařený,
vaječný likér,
domaci vajecny konak,
vaječný likér recept,
domácí vaječný koňak bez vajec,
vaječný likér bez vajec,
nejlepší vaječný likér,
domácí vaječný likér bez vajec,
pravy vajecny konak,
vaječný koňak bez alkoholu
Suroviny:
žloutek,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový,
salko,
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
rum
Komentáře (107)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hold člověk se pořad učí
Dala jsem jen cca 900ml mléka a vařila na indukci prvně na 8 ale nehoustlo, tak jsem zvýšila na 10 a zhoutl krasne za přesně 35minut
Chuťově vynikající, sladký tak akorát, určitě budu muset mezi svátky dělat další várku
Dekády už nedělám jiný, než NEVAŘENÝ Eiercognac
No, tento by měl zahoustnou díky použitým žloutkům, že
Použila jsem slazené kondenzované mléko z Lidlu a musela jsem přidat 5 lžic cukru, jelikož nebylo vůbec sladké.
Konzistence super!
S mlikem jsem se neobtezovala, 25% smetana v mnozsvi mlika+smetany. (Mnozstvi smetany jsem myslela ze bude 200ml, takze ve vysledku 1,2 litru 25% smetany)
Tem, co si tu stezuji, ze se to srazilo, tak to vetsinou znamena, ze jste to prehnali s teplotou. Vejce tohle delaji.
PS.: mizi zatracene rychle
Měla jsem jen polotučné mléko a dala jsem ho tam 3/4 a taky se dalo a zhoustlo to bez problemu???? (možna trošku řidší, ale to vůbec nevadí)..chuťově perfektní..na Velikonoce si posmakneme, jestli do té doby vydrzi
no, ale recept někdo smázl...
chtěla jsem se zeptat zda to jde i s jiným alkoholem např. Bacardi.
žiji v cizině a tady klasický rum nemají :)
Děkuji
Recept: 0,5L l mléka dala jsem polotučné, šlehačku 30% 0,5L, 8 ks žloutku, 2 cukry vanilkové, jedno salco slazené.
postup: Žlotky rozšlehač s cukrem do pěny šlehačem, ručně asi to nepujde, dale přidat salco, smetanu a mleko vše promíchat, na sporak jsem dala jeden hrnec s vodou která vřela a na druhý ze směsí, musíte stále míchat a míchata míchat cca 45minut na malem ohni, směs nesmí vařit!!!! směs začne houstnout, poznáte. pak nechat vychladnout na okně nebo venku ale míchat a míchat...aby chladla a neudělala se tam škraloup!!! až bude směs vychládlá, kde do ní date prst a nebude to horké ani teplé, přímíchate pomalu rum. pak slijete přes sítko, zustavají tam drobky (male) z vajec. nebylo by to dobré to pít s tím. a nalít do sklinek a je to a dat do chladka....odležet
Ale i tak je to dobroto
Popis receptu je skvělý - naprosto výstižný, podle něj je to hračička i pro méně zkušené na první pokus.
Děkuji a budu šířit dál.
Amy
PS: když jsem směs vařila dala jsem tam nejen zrníčka vanilky ale i vnější část. Tu jsem pak vyndala opláchla a znovu použila na vanilkový cukr
To samé platí o váze... myslela jsem tím pro lidi, co si jí víc hlídají
Ti, co mají problém s cukrem, si tohle zřejmě budou muset odpustit i kvůli alkoholu, který je pro diabetiky nepřípustný. To není nic proti receptu, jen se snažím uvést věci na pravou míru
taky jsem ho zkoušela bez rumu místo mléka a šlehačky 2 pařížské šlehačky a byl z toho výborný "čokoládový" likér pro děti...
je fakt, že tenhle mi chutná i bez rumu... je takovej pravej
jednou jsem ochutnala u známých kupovaný a bylo to jednou a naposledy... domácí je domácí
Já si ho malinko poupravila a místo 1 šlehačky dávám dvě a o něco míň mléka. Jo a občas dělám i kakaový, který mají nejraději děti ( v mléce nebo šlehačce rozpustím kakao a pak postupuji stejně jako u normálního)
ahoj
jak je napsáno v receptu, tak je potřeba hrnec se silným dnem a míchat, míchat, míchat... dělala jsem ho několikrát (vařím v zepteru) a ještě nikdy se mi nesrazil... a babička ho vařila x let a nikdy neměla problém... vždy nad plamenem
a tak to zkus - bez cukru, uvidíš že to bude husté a výborné...
ano, jsou tu tisíce receptů a pochybuju, že každý z vás vždy projde přesné suroviny u všech podobných receptů, aby sem náhodou nevložil něco co už tu je...
a někdy jsou ty 2 jiné suroviny celkem poznat... teda aspoň si to myslím... u vaječňáku je to pro mě např. ta pravá vanilka a žádný cukr - cukr a vanilkový cukr tam dávají všichni co znám, proto mi toto přišlo jiné... když tu budou dva stejné recepty na pizzu, které se budou lišit v použití kečup a rajčatového suga a eidamu místo parmezánu, tak budu ráda, za super novou podobu mé oblíbené pizzy a nebudu do autora šít jen proto, že nepatří do party
mám to vyzkoušený a na sladkosti to poznat není...
http://www.toprecepty.cz/recept/4097-vareny-vajecn.... Jen si nedovedu představit, jak zhoustne, když v něm není cukr.