Suroviny
Porce: 2 veky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 987 kJ / 4 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,00 g |
Tuky | 20,00 g |
Vláknina | 130,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 735,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Moje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 4 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 5 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 6 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňové muffiny
Slivci před 1 hodinou
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 3 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 3 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 5 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 5 hodinami
Tématické fráze:
veka ze špaldové mouky,
domaci veka ze spaldove mouky,
kvásková veka,
veka z žitne mouky,
veka ze špaldové mouky recept,
domácí špaldová veka,
domácí veka,
domácí pečivo ze špaldové mouky veka,
zitna veka,
špaldové večky,
domácí pekárna recepty,
celozrnná veka,
vaření ze špaldové mouky,
domácí bílá veka,
veka ze špaldovy mouky,
kváskové špaldové večky,
domácí veka se špalkovou moukou,
kvásková veka recept,
veka že ze špaldove mouky,
jak se dělá veka
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
mouka špaldová hrubá,
droždí sušené
Komentáře (21)
Technika a vývoj ide ďalej a tak to má byť.
Jen snad bych se podělila.
Místo vody jsem dala mléka, dle potřeby (každý hrnek je jiný) prášku do pečiva pytlík a půl, těsto dala kynout a pak dle receptu ještě veky kynuly než se ohřála trouba. Těsně před vložením do trouby jsem na spod trouby vylila hrnek vody.
Dobrou chuť.
Zdeni, muzu se zeptat na co ten hrnek vody na spod trouby?
Ještě můžu dodat, že už se pečou, udělala jsem 2 ks a mám je velké jak hrom
Nevím čím to je, ale těsto se mi dost lepilo, musela jsem podsypávat moukou