Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a přelitý pudinkem. Ovoce si však můžete zvolit podle své chuti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 508 kJ / 3 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,22 g |
| Tuky | 176,24 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 889 mg |
| Sůl | 2,66 g |
| Sacharidy | 498,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: V míse, nejlépe ručním mixérem, smícháme nejprve tvaroh, vejce, cukr a Heru, kterou jsme nechali rozpustit do tekutého stavu (v mikrovlnce).
Krok 3: Poté přidáme mouku s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto, které vylijeme na připravený plech.
Krok 4: Troubu nastavíme na 180 °C a plech vložíme do částečně vyhřáté trouby, nečekáme, až se trouba rozpálí naplno. Pečeme přibližně 30-40 minut.
Krok 5: Koláč nám na povrchu pěkně zhnědne a oddělí se od kraje plechu. Hotový koláč necháme vychladnout.
Krok 6: Poté pomažeme zvolenou marmeládou a poklademe omytým a nakrájeným ovocem.
Krok 7: Vytvoříme pudinkovou polevu. Do hrnce vlijeme 400 ml vody smíchané s 3 lžícemi cukru krystal. Ve zbývajících 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile voda v hrnci začne vařit, přidáme pudink a prováříme asi 2-3 minuty.
Krok 8: Pak pomalu polejeme koláč a je hotovo.
Necháme vychladnout a ztuhnout.
Necháme vychladnout a ztuhnout.
Zveřejněno 13. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAnl
Moje poznámka
Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAnl
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
jahodový koláč na plech,
rychly jahodový moučník,
rychlý moučník s jahodami,
jednoduchý jahodový koláč,
rýchly koláč s jahodami,
jahodovy kolac,
jednoduchy moucnik s jahodami,
rychlý koláč s jahodami a tvarohem,
šťavnatý jahodový koláč,
rychlý a jednoduchý tvarohový koláč,
jahodový koláč s tvarohem,
rychlé jahodové moučníky,
jednoduchý koláč,
kolač s jahodami a tvaroh a želatina,
rychli a jednoduchy kolac,
rychlý koláč,
rychlé jahodové recepty,
tvarohový koláč s jahodami,
jednoduchý a rychlý koláč,
jahodové moučníky
Suroviny:
tvaroh ve vaničce,
vejce,
cukr moučkový,
tuk hera,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jahody,
jahodová marmeláda,
pudink jahodový,
voda,
cukr krystal,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (15)
Chodili jsme kolem ledničky a čekali,až to zatuhne-po hodině je půl plechu pryč-ve dvou lidech
Co nechápu já je to, proč mi tu píšeš něco o zakysané smetaně, když ji tu vůbec nemám a nedávám ji. Pokud myslíš komentář od dashenky, myslím, že se dá říct - je to na každém.
Tento korpus je chuťově poněkud jiný, než šlehaný. Chce to zkusit.
Dál nechápu jak tady vesměs na všechny moučníky "musí" být zakysaná smetana, šlehačka ... a dovětek držím dietu jen jsem uždibla
Ale jinak hezké a jiné - s tím tvarohem.
Sůvičko-ty jako autorka rcp můžeš nevyhovující přidané recepty vymazat