Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Litý koláč z kynutého těsta je dochucený zralými jahodami a korunovaný máslovou drobenkou. Příprava není náročná ani zbytečně zdlouhavá, za chvíli si můžeme pochutnávat na řezech výborného šťavnatého koláče.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1 hrnek - 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný vlahý tuk, postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou se solí. Vypracujeme (ručně nebo šlehačem) řídké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Připravíme a opláchneme jahody či jiné ovoce. Krok 3: Přichystáme i drobenku - v míse prsty smícháme mouku s cukrem a máslem. Krok 4: Po vykynutí těsto nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem, roztáhneme jej rukama potřenýma olejem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou. Krok 5: Necháme chvilku kynout a pak upečeme v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu asi 30–35 minut.

TIP: Nejlepší hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 15. 6. 2009

Poznámka autorky janaka

Udělejte si jahodový, ten je výborný. Třešně nejsou tak šťavnaté, tak pokud budete dělat, dejte jich více, než jsem dala já.

Máme rádi u koláčů vyšší těsto, pokud jste pravý opak, tak nic pro vás...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0lW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0lW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (65)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera jsem zkoušela z hladké mouky a oleje místo másla a buchta byla opět výborná!!! Ovoce: meruňky a višně.

Napalsko: Jaký tvaroh jste použila - ve vaničce nebo kostku? A jak jste ho tam natřela, když těsto je řídké? Děkuji za radu.

Výborné těsto, táč byl druhý den snězený :-).

Výborné těsto, rychlá příprava a velmi chutná buchta!

Píšete, že je to dávka na plech. Nevypadá to ale, že by byl, podle videa, moc velký. Upřesníte, prosím, rozměr plechu? :-)

Upečeno, krásně se pracuje s těstem. Dala jsem tvaroh jahodový a na to angrešt z mrazáku a čerstvou rebarboru na kterou se vždy těšíme celý rok. :yes:;-)<3

Tak ten vypadá skvěle <3

Dala jsem čerstvé borůvky kanadské, hodně velké, drobenky bylo moc. Příště ji dám méně. :-Q

Tématické fráze:
kynutý koláč, kynutý borůvkový koláč, lité kynuté těsto, litý borůvkový koláč, kynuté buchty hrníčkový recept, koláče recepty hrníčkové, rychlý kynutý borůvkový koláč, borůvkový koláč hrníčkový, litý koláč, hrnickovy kolac, kynuté těsto na buchty hrníčkové, hrníčkový jahodový koláč, kynuté těsto na litý koláč, hrníčkový borůvkový koláč, kynuté koláče, bublanina hrníčkový recept, koláče bez kynutí, kynuté lité těsto, lité koláče, kynutý borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, máslo, droždí čerstvé, sůl, cukr, žloutek, jahody, mouka hrubá, cukr, máslo, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu