Balkánské krůtí hamburgry
Tradiční hamburger v netradičním pojetí. Už samotný masový základ je z krůtího masa. K tomu skvěle sekundují balkánská omáčka ajvar, olivy a typicky slaný balkánský sýr. Vyzkoušejte toto chuťové spojení a přeneste se k moři.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 119 kJ / 1 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,44 g |
| Tuky | 66,67 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 453 mg |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 25,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme se všemi přísadami a necháme 30 minut odležet. Po odležení vytvarujeme bochánky, kterými asi 10x hodíme (bouchneme) o pracovní desku, abychom z nich dostali vzduch.
Krok 2: V létě grilujeme (nebo v zimě opečeme) z každé strany cca 5 minut, podle toho, jak chceme mít maso propečené. Když placičku z masa otočíme, položíme na ni plátek tvrdého sýra a necháme ho na mase roztavit.
Krok 3: V době kdy nám maso odpočívá, připravíme přílohy. Nakrájenou cibuli, rajče a papriku jen krátce orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Rozkrojíme hamburgerové housky, které nasucho pečeme
Krok 4: Jednu půlku namažeme hořčicí a ajvarem, poklademe nakrájenými olivami a několika kousky balkánského sýra. Položíme na ni hotový, teplý hamburger a přiklopíme druhou půlkou housky s orestovanou zeleninou a můžeme podávat.
Zveřejněno 11. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánské krůtí hamburgry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6A9z
Moje poznámka
Balkánské krůtí hamburgry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6A9z
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 4 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Tématické fráze:
krůtí hamburger,
hamburger z krůtího masa,
krůtí hamburgery,
krutí hamburger recept,
mleté krůtí maso hamburger,
krutí maso na hamburger,
ajvar použití,
ajvar v housce,
mlete kruti se s balkánským sýrem,
hamburger s krůtího masa,
hamburger z mletého krůtího masa,
mleté krůtí hamburger,
recept kruti hamburger,
hamburgery z krutího masa,
nejlepší hamburgery z krůtího masa,
hamburger recept,
balkanska sekana,
hamburger z mletého krůtího masa,
hamburgr z mletého masa krutiho,
hamburgry z mleteho krůtího masa
Suroviny:
maso krůtí mleté,
cibule,
česnek,
omáčka worcesterová,
olej,
žloutek,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
ajvar,
hořčice,
olivy,
sýr balkánský,
sýr eidam,
olej,
houska hamburgerová
Komentáře (2)