Bůčková roláda s nádivkou
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli a česneku a podlitou vývarem.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 855 kJ / 5 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,33 g |
Tuky | 433,17 g |
Vláknina | 17,93 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 2,69 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 108,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plát masa upravíme tak, že ho podélně rozřízneme po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedořízneme, aby držel pohromadě. Maso můžeme mírně naklepat. Osolíme a opepříme z obou stran.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky a namočíme do mléka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme.
Krok 3: Jakmile jsou rohlíky měkké, vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme změklé máslo, vejce, slaninu, česnek, majoránku, petrželku a osolíme. Vše důkladně promícháme.
Krok 4: Na plát masa rozprostřeme nádivku, ne až ke krajům, a opět po vláknech roládu zavineme. Zpevníme provázkem (můžeme v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypeme kmínem.
Krok 5: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nahrubo ad dáme na dno pekáče. Položíme roládu a podlijeme cca 150 ml vody nebo vývaru.
Krok 6: Přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině poklici sejmeme, roládu můžeme obrátit a za občasného přelévání výpekem pečeme ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby doléváme tekutinu.
Krok 7: Po upečení odstraníme provázek, necháme chvilku odpočinout a krájíme na silnější plátky.
Krok 8: Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší přelité výpekem.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0N9y
Moje poznámka
Bůčková roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0N9y
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 7 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 9 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 13 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 1 hodinou
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 2 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 2 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 2 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 4 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 4 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 5 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 6 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 7 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 8 hodinami
Tématické fráze:
bůčková roláda plněná nádivkou,
bučková roláda,
bučkova roláda s náplní,
bučková roláda video recept,
bůčková roláda videa,
nádivka do vepřové rolády,
vepřová roláda s nádivkou,
nádivkou plněná roláda z bůčku,
napln do buckove rolady,
plněná bůčková roláda,
bůčková roláda recept,
bučkova roláda videorecept,
recept buckova rolada,
bůčková roláda video,
rolada z bucku,
bučková nádivka,
bůčková plněná roláda,
bůčkove rolády,
jak udelat buckovou roladu,
nádivka do rolády
Suroviny:
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
kmín celý,
sůl,
vývar masový,
rohlík,
pečivo,
slanina,
vejce,
česnek,
máslo,
majoránka,
petrželka zelená,
sůl
Komentáře (15)