Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový guláš

Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 021 kJ /
1 678 kcal
Bílkoviny205,85 g
Tuky63,76 g
Vláknina20,18 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,70 g
Sacharidy49,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo, cibuli a osmažíme ji do hněda. Malinko zastříkneme vodou. Krok 3: Na cibuli vložíme maso a orestujeme. Ke konci přidáme papriku a koření, protlak, promícháme a ještě krátce restujeme. Krok 4: Zalijeme vývarem a vínem. Až se varem odpaří alkohol, dusíme maso pod pokličkou doměkka. Krok 5: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec guláš zahustíme nastrouhaným chlebem.

TIP: Jak na zahušťování chlebem

Zveřejněno 24. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRpY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRpY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Skvělý recept, děkuji za inspiraci. Dnes jsem vařila zvěřinu poprvé a díky vám se podařilo. 😊

Monika146: Tak to mám velkou radost, moc děkuji.

KateDenny: Moc děkuji, mám opravdu velkou radost, že vám chutná. :-K

Dneska jsem delala. Mela jsem srnci, kanci a hovezi. Dekuji moc za recept jelikoz se povedl a je vyborny. Uz se tesim az ho budu servirovat memu manzelovi ktery je Brit a taky s nasim domacim karlovarskym a kynutym knedlikem. Supr recept. :-)

:yes::yes::yes: mám moc ráda zvěřinu a na víně je to skvělá dobrota <3 :-K

Suroviny:
maso srnčí, cibule, sádlo, protlak rajčatový, paprika, paprika sušená uzená, bobkový list, jalovec, slanina, vývar masový, víno červené, sůl, pepř mletý, chilli, marmeláda brusinková, majoránka, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu