Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s krupicí a vejcem

Někdo si oběd bez polévky nedokáže představit. Tato klasická ho určitě potěší. V mžiku je hotová. Navíc je plná zeleniny, zahuštěná vejcem a dětskou krupicí. Velmi oblíbená je u malých i velkých strávníků.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 742 kJ /
416 kcal
Bílkoviny18,44 g
Tuky21,57 g
Vláknina5,63 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 632 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy34,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nastrouháme mrkev, přidáme máslo, na chviličku osmažíme, pak přidáme krupičku a vejce. Krok 2: Vše důkladně promícháme. Vejce necháme srazit a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou. Tak je polévka rychle hotová. Krok 3: Přidáme zeleninu, dle potřeby osolíme a necháme 10 minut vařit. Krok 4: Na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou.

TIP: Jednoduché zavářky do polévky

Zveřejněno 5. 8. 2008

Poznámka autorky Vlajda

Rychlé a chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2V3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2V3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaam ♥️

Mnaaaaaaam ♥️ babička s maminkou téhle polívce řikaly. Z HOVNA BIČ , ta smažená mrkev udělá mastná oka jako byto byl vývar zmasa ♥️♥️♥️♥️

Skvělá, rychlá polévka

Dnes u nás je k obědu tato polévka,občas jí udělám máme jí rádi<3;-)

Je to rychle připravená polévka, občas ji vařím. Vývar si dělám do zásoby a tak mám vždy nějaký v mrazničce.

Mňam:yes::yes:

Já ji dělám trošku jinak. Původní recept byl z kuřecích kostek -já dělám z křídel nebo krků i se zeleninou. Na jeden litr dám trošku oleje na kterém jemně osmažím cibulku, do toho dám na nudličky cca 10 dkg mrkve a opražím. Zaleju polévkou - vývarem. V původním receptu bylo zavařit 4 dkg dětské krupičky, bylo to ale dle mého moc a tak dávám asi 2 deka. Pak rozkvedlám jedno vejce a přidám mražený hrášek. Polévka je moc dobrá, zdravá a pěkně vypadá. Dám ještě na másle opražené kostičky staršího chleba a nasekanou třeba petrželku. Zdravím

Polévka je dobrá, blbuvzdorná, rychlá. Jen je třeba dávat pozor kolik krupice to sypu a říkám si jestli byl dobrý nápad dávat i tu žlutou papriku :)

Je super nám jí dělají ve škole!:-D:yes::-);-)

Tématické fráze:
krupicová polévka s vejcem, polévka krupicová s vejcem, krupicová polévka, rychlá polévka s vejcem, krupicová s vejcem, kmínová polévka s vejcem, polévka krupicová s vejci, krupicova polevka s vejci, polévka z krupičky, polévka z dětské krupičky, polevka s vejcem, polevka rychla s vejcem, krupicová s vejci, rychlá polévka s vejci, dětská polévka, polévka rychlá s vejci, dětská krupicová polévka, květáková polévka s krupicí, květáková polévka s vejcem, krupičná polévka

Suroviny:
mrkev, vejce, sůl, krupice dětská, vývar masový, máslo, směs zeleninová mražená, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu