Vydatný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce vynikající chuť. Podávejte s polévkovými nudlemi či jinou oblíbenou zavářkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 637 kJ / 152 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 0,64 g |
| Vláknina | 14,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,93 g |
| Sůl | 12,30 g |
| Sacharidy | 27,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí skelety vložíme do studené vody a přivedeme téměř k varu. Sebereme pěnu a těsně před dosažením varu stáhneme plamen na nejnižší stupeň, aby se vývar nezakalil.
Krok 2: Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme pomalu klidně 3,5 hodiny.
Krok 3: Polévku přecedíme, obereme maso, mrkev nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky.
Krok 4: Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou hladkolistou petržel.
Krok 5: Polévku podáváme s nudlemi.
Zveřejněno 28. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vydatný kuřecí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMny
Moje poznámka
Vydatný kuřecí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMny
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 18 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 2 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 2 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí vývar,
kuřecí vývar nezakalený,
kuřecí vyvar,
kolik litrů vyvaru z jednoho skeletu,
kuřeci kuřecí vývar,
recept na kuřecí vývar,
kur.vyvar
Suroviny:
skelet kuřecí,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
libeček čerstvý,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
petržel,
nudle polévkové
Komentáře (9)
...vařívám i 2x týdně: pro smečku, pro mražák, pro sebe
Vydatný??? No, nepíšete kolik těch ptačích kostřiček...
Na množství zeleniny dávám MINIMÁLNĚ 3 skelety...
Místo velké cibule dávám menší cibuličky (samozřejmě i se slupkou)...
Česneku dávám polovic... zato přidávám bobek...
Zeleninu (vyjma cibule) vyhazuji a když, tak ke konci přidám čerstvou, nakrájenou...
...a petrželku opravdu vaříte?