Gulášová polévka IV.
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým protlakem. Pikantní chuť dodává polévce Tabasco.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 530 kJ / 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,73 g |
| Tuky | 12,10 g |
| Vláknina | 21,92 g |
| Cholesterol | 118 mg |
| Sodík | 248 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 48,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme na oleji oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky.
Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájené hovězí maso, chvíli restujeme a následně vmícháme mletou papriku. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme Tabascem.
Krok 3: Necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Moje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 40 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 4 minutami
Květáková polévka
tomstny před 30 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 38 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak se vari gulasova polevka,
recept na gulášovou polévku,
gulašova polevka z vepřoveho masa,
gulažova polevka,
gulášová polévka z hovězí konzervy,
recept na gulášovou polévku s klobásou,
jak uvarit gulasovou polevku,
recepty na gulášovou polévku,
gulášová polévka podle pohlreicha,
gulášovápolévka,
recepty-gulasova polevka,
gulášová polévka bez masa,
gulášová polévka z vepřové konzervy,
hovězí gulášová polévka,
recept na gulášovou polívku,
domaci gulašova,
jak zahustit polevku,
gulšová polevka,
gulašovapolivka,
gulášková polévka
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
tabasco,
olej,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (11)