Sulc - jednoduchá varianta
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité přísady pro úspěšný vznik rosolu. Žádné práškové želatiny netřeba, ztuhne to všechno samo.
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměkka.
Krok 2: Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce.
Krok 3: Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme (ochutnejte, musí být trošku víc slané a kyselé).
Krok 4: Kolínka vykostíme a maso i kůže nakrájíme na malé kousíčky.
Krok 5: Když je zelenina měkká, vmícháme nakrájené maso, případně ještě dochutíme.
Krok 6: Nalijeme do pekáčku a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Moje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
recept na výborný vepřový sulc,
jednoduchá domácí huspenina,
šumavský sulc,
zeleninový sulc,
sumavsky sulc recept,
sulc se zeleninou,
zulc,
výborný sulc,
jednoduche recepty pro zacatecniky,
sulc recept,
výborný domácí sulc,
vánoční sulc,
vaříme sulc,
jak dlouho vařit domácí sulc,
recept na vyborny sulc,
sulc,
domácí sulc se zeleninou,
sulc zeleninový,
recept na šumavský sulc,
jednoduchá vánočka
Suroviny:
koleno vepřové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
směs zeleninová s kukuřicí,
ocet
Komentáře (5)