Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,52 g |
| Tuky | 41,39 g |
| Vláknina | 10,24 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 23,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka rozporcujeme na 6 dílů (2x přední běhy, 2x zadní běhy, 2x hřbet). Maso lehce prošpikujeme (nemusí se), osolíme a posypeme kořenící směsí. Do pekáčku si vložíme králičí díly masem dolů, přidáme na osminky nakrájenou cibuli (červenou pro její jemnou chuť), očištěný zázvor nakrájený na tenké plátky, česnek, lístky šalvěje a máslo.
Krok 2: Pekáček nepřiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Maso necháme tzv. zatáhnout na asi 15 minut a pak podlijeme teplým vývarem (vodou) přibližně do 2/3 výšky masa a vínem. Pekáček přiklopíme a vložíme zpět do trouby upravené na teplotu 180°C. Pečeme do měkka a dle potřeby mírně podléváme. Asi 10minut před koncem pečení maso obrátíme a necháme ještě chvíli přiklopené péct. Měkké maso vyjmeme na talíř a uložíme do tepla.
Krok 3: Šťávu v pekáčku zahustíme moučným máslem,případně moukou rozmíchanou ve studené vodě.-Zahušťujeme jako hustší šťávičku pakliže máme jako přílohu knedlík a nebo jen lehce, pokud je přílohou brambor, nebo rýže.
Krok 4: Šťávu necháme mírně převařit asi 15 minut (lze i v troubě), pak dle potřeby dochutíme solí a můžeme přidat kousek prolisovaného (najemno nastrouhaného) zázvoru. Pak vložíme zpět maso a už jen prohřejeme. Jako příloha se hodí knedlíky kynuté i bramborové, rýže, brambory i bramborová kaše.
Zveřejněno 24. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zázvoru a šalvěji pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvPW
Moje poznámka
Králík na zázvoru a šalvěji pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvPW
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
spikovani kralika,
jak chutně upéct králíka,
pečený králík,
šalvěj recepty,
teplota pečení králíka,
pečený králík teplota,
králičí maso na zázvoru,
pečený králík se zelím,
teplota pečení králík,
pečený králík se zázvorem,
kralik recept,
peceni kralika teplota,
králíci zázvor,
králík pečení teplota,
špikování králík,
maminčiny recepty pečený králík,
králík recepty,
přední běhy králíka recept,
maso peceni teplota kralik,
králík přední běhy
Suroviny:
králík,
špek,
sůl,
koření na králičí maso,
šalvěj čerstvá,
zázvor,
česnek,
cibule červená,
máslo,
víno bílé suché,
vývar masový,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (5)