Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice jako husa

Do křupava pečená slepice s plátky slaniny a výpekem z černého piva vám připomene svatomartinské hody. A vůbec nevadí, pokud zrovna není listopad. Pečenou slepici si můžete připravit kdykoliv během roku a za zlomek ceny si výtečně pochutnat.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Středně náročný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 165 min

195 min (30 min příprava + 165 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie277 kJ /
66 kcal
Bílkoviny0,45 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Přidáme do ní pepř a nové koření. Krok 2: Slepici omyjeme, rozčtvrtíme a vložíme do vroucí vody s kořením. Vaříme do poloměkka asi 60 minut. Krok 3: Čtvrtky slepice vyjmeme, ještě lehce osolíme a dobře okmínujeme. Vývar dáme stranou a použijeme na polévku. Krok 4: Troubu předehřejeme na 175 °C. Pekáček vymažeme sádlem. Krok 5: Slepici vložíme do připraveného pekáčku a obložíme plátky slaniny. Přiklopíme a pečeme doměkka asi 1,5 hodiny. Průběžně podléváme pivem. Krok 6: Ke konci pečení odklopíme poklici a maso dopečeme 15 minut dozlatova. Krok 7: Podáváme s houskovým knedlíkem a kysaným zelím.

TIP: 7 receptů na knedlíky

Zveřejněno 6. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice jako husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/082X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice jako husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/082X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-):-K tahle to dělám podobně, ale jako bažanta : trochu jí prošpekuju, dám kořen. zeleninu, cibuli, koření - CP, NK,BL, Jalovec . Na máslo, zeleninu propasíruju nebo rozmixuju a udělá šťávu dle potřeby , pak bram. knedl, příp. brusinky :-):yes: je to bezva, mám to po mamince, což je min. 60let a dělám to pořád... nikdo neví, že to bažant není

Už som to skúšal.......rozhodne je lepšia sliepka kôli chuti mäsa (kura je pravda rýchlejšie ale chuť sliepky a kuraciny je rozdielna).....a potom som to "vylepšil " po predvarení som do pekáča nedával slaninu ale čistú husaciu masť kmín a ostatné tak isto a riadne pred koncom to treba zapiecť...........s tou husacou masťou a polievaním ešte aj kus s tým vývarom v ktorom sa varila ...tak ozaj keby som nevedel že je to sliepka a samozrejme tvar.......na 95 % na nerozoznanie........:-)

vanStade:
Nevařil jsem...
Slééépku se slaninou alla husa si moc představit nedokážu...
... ale s husím sádlem ANO:yes::yes::yes:

:-) Evi, dělala jsem včera z půlky kuřete, bez slaniny (tu jsem přidala pod zelí při dušení). Kuře jsem neovářela, piva dala 150 ml - fantastická vůně i chuť.:yes::yes:

Také dělávám,ale jen z kuřete;-)je to rychlejší:yes:a to pivko ředím na 1/2 s vodou.Jen s tím černým pivem mi šťáva přišla nahořklá:-/
Za dobrý receptík další bodík letí+7:yes::yes:

Narazila jsem na tuhle určitě dobrotu v náhodných receptech ukládám a co nevidět vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

Už jsem to slyšel, že i chutí odpovídá kachně, nebo huse, ale zatím nezkusil. LÁKÁ MNE TO. Zkusím. + bodík4 Václav

Díky za bodky:-))kuře na kysaném zelí taky dělám ,ale slepice je tvrdší(my je máme pokud nesou i 2 roky),tak to by se asi dlouho peklo.Tak jí napůl uvařím a dělám tak,nebo vykostím taky napůl uvařenou a nechám v nějaké marinádě ze 2hodiny pak usmažím.:-))

Evi, to znám s kuřetem a to se peče i rovnou s tím zelím a chť je fakt jako husa, nebo kachna. Se slepicí to musím vyzkoušet. Máš 3.boda:yes:

LeNisQua 6. 3. 2010 16:16
Je to výborné amoc mi to chutnalo:yes:;-):-D fotečka krásná ;-)

Je a to je taky hezky,jen skoda ze to neni nic pro meho maleho;-(,ale bodik stejne posilam:-p:yes:

No, to jsem ještě nezkoušela. Může to být dobré. Vyzkouším:-K:yes:Fotka krásná, takže bod musím dát:-))

Tématické fráze:
slepice recept, slepice recepty, kuře jako husa, slepice ala kachna, recept na slepici, slepice se zelím, jak dlouho pect slepici, recept z domácí slepice, jak dlouho vařit slepici, pečená slepice, kuře ala husa, slepice na pivu, recepty co ze slepice, recept slepice, slepice na pive, recepty slepice, slepice, husa na švestkách, recepty na slepici, recepty ze slepice

Suroviny:
slepice, slanina anglická, pivo černé, koření nové koření, pepř černý, sůl, kmín celý, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu