Žlutá slepice

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 60 min 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

1 sliepka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ
niekoľko guličiek čierneho korenia
2 mrkvy
1 petržlen
Omáčka:
100 g slaniny
1 cibuľa
2 lyžice kari
300 g kukurice
1 lyžička solamylu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sliepku s cibuľou, cesnakom, soľou a korením varíme do polomäkka. Potom pridáme zeleninu a varíme, kým sliepka nie je mäkká.

  2. Mäkkú sliepku vyberieme a naporcujeme. Vývar použijeme ako slepačiu polievku, uvaríme k nej niťovky (tenké nudle).

  3. V hrnci orestujeme na kocky narezanú slaninu a na polkolieska narezanú cibuľu. Pridáme kari, podlejeme vývarom a privedieme k varu. V troške vody rozmiešame solamyl a omáčku zahustíme.

  4. Vložíme naporcovanú sliepku, prisypeme kukuricu a necháme prejsť varom. Podávame so širokými rezancami alebo ryžou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žlutá slepice

Tématické fráze: slepice recepty recepty ze slepice slepice s rýží šití slepice žlutá kari omáčka s rýží slepice šití pro slepice slepice s s rýží slepice recept indický recepty na slepice domaci slepice s rýží slepice indicka indicka slepice slepice na kari slepice z rýži a omáčka indická slepice na kari recept domácí slepice s rýží slepice na kari s rýží indické recepty slepice omáčka ze slepice