Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pořádná chlapská polévka

Hutná, poctivá polévka plná masa a luštěnin, která spolehlivě zasytí a zahřeje i pořádně hladového chlapa. Výrazné koření spolu s fazolemi a cizrnou z ní dělají skvělý pokrm, který si poradí i s opravdu velkým hladem.

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 638 kJ /
391 kcal
Bílkoviny43,28 g
Tuky6,37 g
Vláknina6,88 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fazole i cizrnu slijeme z nálevu. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme najemno. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, osolíme ho a krátce opečeme. V závěru přidáme a orestujeme rajčatový protlak. Krok 3: Přidáme kmín, mletou papriku a chilli. Krátce promícháme a necháme rozvonět. Poté přilijeme vývar, přidáme rajčata, bobkový list, pepř i sůl a vše zalijeme pivem. Pomalu vaříme asi 30 minut. Krok 4: Nakonec přidáme fazole, cizrnu (nebo předem namočené a uvařené kroupy), přisypeme oregano a vše ještě krátce povaříme.

TIP: Jak na to, aby luštěniny nenadýmaly

Zveřejněno 23. 11. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Vaření je hra (recept od p. Roubala z Prahy - který ji vaří pro pánskou jízdu s kamarády, hodí se jak večer, tak na ráno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pořádná chlapská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mERO

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pořádná chlapská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mERO

Marie

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super recept...muž bude nadšen😍

Ještě není hotová, ale už teď chutná.. Super!<3

Drobek: mrkni tady
http://recepty.chytrazena.cz/loupeznicka-polevka-9...,
třeba je to ona.;-)

jahoda:Jéé,Jaru:-Otahle dobrota mi nějak utekla:-8Víš,že mě by chutnala také s těma kroupama:-pmňam:yes::-K

Hele perfektní polévka, která se s chlebem hodí jako samostatné jídlo. Já jí ale dochucuji i červeným vínem, co kupuji tady - konkrétně frankovkou http://www.vino-eshop.com/vino-vina/eshop/4-1-Cerv... a s přidáním tak deci dvou vínka (´doplňuje se s rajčaty) je to delikátní

:yes::-p jdu na vyzkoušení a jak to vidím, tak to bude:-p:-p:-K

No tohle je bomba.:-p:-p:yes::yes:

Také posílám bod, polévka vypadá báječně a určitě i tak chutná. :-p:yes:

Překrásné. Další dobrota do sbírky polévak k obědu, když hlad není veliký, a věřím, že se úspešně zařadí vedle gulášovky a držkové, vše samozřejmě ne z pytlíku.:-K Blahopřeju, bod je snad samozřejmý.
Mimochodem, v Selské jizbě v Obědovicích jsem se stavovával na loupežnickou polévku v kotlíku. Žiju několik tisíc kilometrů od Obědovic a tahle mi v životě chybí. Nezná někdo recept?:-((

Ta teda je!!:-p:yes:

chocolate 24. 11. 2010 10:20
Konzervovanou cizrnu vyrábí Bonduelle.
Polévka vypadá báječně:yes:.

Děkuji všem za milé komentáře, u nás je Albert, ale v porovnání s ostatními menší sortiment. Ale až na ni narazím, tak se předzásobím. Jedla jsem před dvěma lety cizrnu na Slovensku a nevěděla jsem, co to je:-):-8
Polévku jsem vařila včera na dnešek, ale už včera padla za vlast.:-//
Je fakt hustá a pikantní a každý si může přidat suroviny, které má rád víc. A toho piva se nemusíte vůbec bát, pěkně se při vaření rozloží. Ostatně, kdo vaříte s pivem, znáte to.:-K

Mooc hezká polévka, Jahůdko! Až se mi sbíhají sliny. . . :-p +14

Jahodo, sušenou cizrnu mají v Bille a Albertu. Ačkoliv nevím, jak moc se jejich sortiment liší v regionech...jinak parádní recept :yes:.

Jahůdko, sice mi fušuješ do polévek:-D, ale musím říct, že excelentně:yes: Polévka je pěkně hustá(to u nás jede) s dobrými surovinami a není jí co vytknout. Perfektní a dávám 13.bod:yes:

Ty brďo, tomu říkám paní polévka:yes:

Nádhera, ukládám :-p:yes:

Polévka vypadá moc chutně a stačila by mi i jako hlavní jídlo :-) Ukládám a dávám bod:yes:+10

:-p:yes: to je krása :yes::-K

Polévka vypadá parádně!
Jinak cizrna je u nás k dostání úplně běžně, buďto jako suchá luštěnina v supermarketech nebo zdravých výživách, mně se ale nikdy nechce vařit, takže kupuju v konzervách v Bille (cca 17Kč) - doporučuju, je to dobrota!

Jahůdko :-O:yes::yes::yes::yes:

Jasny 6. bod, uzasna polevka. :yes::-K

ta nemá chybu:-p:yes:

Pecka !!!!;-)

jahodo, mně vždycky říkali, že nejsem typická ženská ;-( a teď to mám potvrzené :-O:-D já bych si tuhle polévku dala teď hned z fleku...:-p:-p:-p
ukládám a těším se, až ji uvařím...že by na víkend? ;-)+2

Tématické fráze:
držkova polevka, držková polévka recept, jak se vaří kroupy, loupežnická polévka, polévka z cizrny, chlapska polevka, domácí držková polévka, recepty držková polévka, z čeho se vyrábí kroupy, hovězí držková polévka, recepty z cizrny, jak se vaří držková polévka, selská jizba obědovice, loupežnická polévka recept, chlapská jídla, držková polévka recepty, recept držková polévka, z čeho se vyrábí držková polévka, drzkova polivka, jak uvarit drzkovou polévku

Suroviny:
maso hovězí mleté, rajče loupané, fazole červené v nálevu, cizrna, protlak rajčatový, pivo černé, vývar hovězí, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, paprika sušená sladká, kmín mletý, bobkový list, koření oregáno, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu
]
]