Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny s rajčatovo žampionovou omáčkou

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nina.Angels

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie896 kJ /
214 kcal
Bílkoviny6,44 g
Tuky1,12 g
Vláknina14,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit těstoviny. Nemusí se uvařit úplně doměka, stačí, když jsou trošku tužší, než al dente. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Po chvíli společného smažení přidáme nakrájená rajčata a společně vaříme. Krok 4: Vhodíme papriku, česnek a všechno koření. Stáhneme z plamene, přiklopíme pokličkou a necháme chvilku rozležet. Krok 5: V pekáči nebo zapékací míse smícháme těstoviny s omáčkou, poklademe buď plátkovým nebo strouhaným sýrem a společně asi 15 minut zapékáme.

Zveřejněno 11. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14Gq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14Gq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Provedla jsem drobné změny a výsledek byl moc dobrý: žampiónů jsem dala cca 1/2 kg, papriky 3 a do směsi těstovin a zeleniny před zapečením nastrouhala cca 150 g sýra - zjemní nakyslou chuť rajčat. Rajčata jsem před přidáním oloupala. Chutnalo celé rodině.

Tématické fráze:
zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty, zapečené těstoviny, dietní zapečené těstoviny, zapékané těstoviny s rajčaty, zapečené těstoviny dietně, zapečené žampiony, zapečené těstoviny žampiony paprika, zapékané těstoviny s omackou, zapečené těstoviny dietní, bezmasá jídla recepty z těstovin, zapečené těstoviny podle pohlreicha, zapečené těstoviny se sušenými rajčaty, omáčky na těstoviny, zapečené papriky s rajčaty, zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty dietne, zapecene tewstoviny s omackou, dietní žampionová omáčka, recepty testoviny se zampion. omackou, testoviny s omackou, zapečené těstoviny s lilkem

Suroviny:
rajče, žampióny, paprika, cibule, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá, koření oregáno, chilli, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu