Suroviny
Porce: 2-3 porcie
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 378 kJ / 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,99 g |
| Tuky | 5,66 g |
| Vláknina | 7,15 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 4,62 g |
| Sůl | 10,97 g |
| Sacharidy | 32,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame.
Krok 2: Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pokiaľ nie je mäso hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.
Krok 3: Na tú istú panvicu (ktorú som ale musela trochu opláchnuť) dáme opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi minútu a potom pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.
Krok 4: Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením. Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť.
Krok 5: Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.
Zveřejněno 22. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYAV
Moje poznámka
Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYAV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 10 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 13 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 4 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 5 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 5 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 5 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 5 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 6 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovezi cina,
čína z hovězího nejlepší recept,
hovězí čína recept,
hovězí na čínu,
nej recepty z hovězího masa,
čína na sladko,
čína hovězí,
recept hovězí čína,
recepty na čínu hovězí,
sladko pálivá omáčka,
maso na sladko,
čína s hovězím masem,
hovězí maso jako čína,
hovězí maso recepty,
hovězí jako čína,
vyborne maso na sladko,
čína recept hovězí,
čína hovězí recept,
sladko pálivá omáčka recept,
čína na sladko recepty
Suroviny:
maso hovězí,
škrob kukuřičný,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
cibule,
paprika sušená sladká,
bujón zeleninový,
cukr hnědý,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
Recept je moc hezký a chuťové pohárky mi bere útokem
gurmanka:Sice ne vždy komentuji, ale máš opravdu moc hezké a inspirativní recepty