Suroviny
Porce: plný hrnec
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 702 kJ / 168 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,74 g | 
| Tuky | 0,72 g | 
| Vláknina | 16,70 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 133 mg | 
| Sůl | 0,38 g | 
| Sacharidy | 27,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Procházejíce kolem krůtí prodejny, veden neomylným instinktem, jsem vstoupil. Můj zrak padl na krůtí krky, co kus, to přes půl kila.
	Krok 2: Doma jsem je rozpůlil, dal do hrnce, přidal snítku libečku, špetku soli, malou snítku tymiánu a dal vařit.
	Krok 3: Z mražáku jsem vytáhl cca 200 gramů vlastního polotovaru játrových knedlíčků (nenadělejte si toho do zásoby, když byly játra v akci za 19,- a deset vajec s krátkou zárukou v Kaufu za 8, že...). Pak jsem prozkoumal ledničku, očistil dvě mrkve, nakrájel nahrubo cibule, očistil česnek. Na zahrádce jsem vytrhl největší kedlubnu, listy nakrájel, kedlubnu oloupal a nakrájel na kostičky. Přidal jsem i zelenou kadeřavou petrželku a další lístky libečku.
	Krok 4: Za hodinu jsem vytáhl uvařené krky, vsypal zeleninu.
	Krok 5: Krky jsem obíral, půl na půl (půlku zrovna do bříška, půlku do polívky). Když bylo doobíráno, nakydal jsem kávovou lžičkou do polívky ještě játrové knedlíčky a pět minut povařil..
	Krok 6: Na závěr, už na talíři, jsem nasypal na kostky nakrájené placky ze zbytku trojobalu, co mi zbývá po smažení řízků...
Zveřejněno 9. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kadlíkova polívečka z krůtích krků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1V4V
Moje poznámka
					
				
Kadlíkova polívečka z krůtích krků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1V4V
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krůtí polívka, 
						
						
							krůtí krky, 
						
						
							polivka z krutich krku, 
						
						
							polévka z krutích krků, 
						
						
							krůtí játrové knedlíčky, 
						
						
							krůtí krk recept, 
						
						
							krůtí krk, 
						
						
							polívka z krku, 
						
						
							recepty na krůtí krky, 
						
						
							pečené krůtí krky, 
						
						
							krutí polívka (jaké ingredience), 
						
						
							polivka kruti, 
						
						
							krutí krky recepty, 
						
						
							játrové krůtí knedlíčky, 
						
						
							krutí krk recepty, 
						
						
							pajšlová polévka, 
						
						
							recept na krůtí krky, 
						
						
							kruti krk recepty.cz, 
						
						
							krůtí polévka, 
						
						
							co z krůtích krku
						
					
						Suroviny:
						
							krky krůtí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							libeček, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							knedlíčky játrové, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							tymián
						
					
	
			
	
Komentáře (16)
O tvém geniálním popisu nemluvě. Člověče, že ses nepochlubil že jsi vlastníkem zoologické zahrady.
paráda,Kadlíku
už jsem to viděl, jako podobný recept, už jsem studoval...
Ono to s tím mým vařením není až tak žhavé... Vařím jednou za dva až tři dny, a hlavně proto, aby se dcera furt nedusila nudlama od rákosníků... a vyběháme to s našima třema hafanama, a starostma o asi 70 zvířátek...