Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová polévka Dagmar

Cuketová polévka je skvělý způsob, jak zužitkovat i starší přerostlé kusy cukety. Jen z nich musíme před vařením vydlabat tvrdá jádra a oloupat tlustou slupku. V tomto receptu ji doplníme o osmažené kostičky špeku a nasekanou čerstvou petrželku.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme, vydlabeme dužinu, nastrouháme na hrubém struhadle, zalijeme vývarem a dáme vařit. Krok 2: Osolíme, opepříme a necháme vařit. Mezitím uděláme tmavší zásmažku, polévku zahustíme a dále necháme dobře provařit. Krok 3: Špek nakrájíme nadrobno (musí být nakrájený opravdu jemně) a na pánvi ho necháme pustit tuk. Vypečené kostičky pak přidáme do polévky. Krok 4: Polévku dochutíme troškou polévkového koření a přidáme čerstvou petrželku. Špek musí být velice drobně nakrájený.

TIP: Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou

Zveřejněno 24. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová polévka Dagmar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnwz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová polévka Dagmar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnwz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dobrota:-):-K

Polévku jsem dnes vařila, ale musím říct, že mi přišla taková fádní. Přidala jsem pro chuť alespoň stroužek česneku a muškátový oříšek. Špek jsem nejprve nasucho vyškvařila, pustil hodně sádla, takže jíšku jsem udělala z něj a už nepřidávala jinou. Vkládám foto.

Franc: já se tady s Vámi nebudu přít o tom, jak dlouho se prováří jíška, dělejte si to jak uznáte za vhodné a já taky. Můj recept to není, třeba se ozve autorka. Já už k tomu nemám co říct. Přeji Vám hezký den.

Franc:Pitomec rovná se začátečník? Mám hodně dotazů, jak správně udělat jíšku a nespálit ji. Nikdo tu do riti nikomu neleze, ale chtěj vařit i začátečníci, takže musej vědět jak.
Mimochodem udělat správně jíšku neumí každej pitomec.

maris: Ale čeho gramáž ?? Vždyť je uvedeno množství cukety a nic dalšího nevidím, nebo máte na mysli sůl:-)), promiňte ale jíšku umí odhadnout i pitomec a rozhodně jí nemusíte 20 minut povařovat, stačí míň, protože už je pražená, to by jste měla vědět. Jéžiši tady jak někdo neleze do riti "topcelebritám" je asi neumětel a vůl co:-//:-//:-//

Franc: když se podíváte na jiné recepty, v absolutní většině je psaná gramáž. Asi úplný začátečník nejste, když víte, kolik čeho použít, že se jíška musí nechat provařit cca 20 minut atd. Nic ve zlém, polévka byla dobrá, jak vidíte podle fotky, opravdu jsem ji vařila;-):-)

maris: Mohu se vás s dovolením zeptat, co je na něm špatné? Já tomu rozumím a jsem zrovna začátečník. ???

Honzalová: polévka je dobrá, ale napsaný recept dobrý není, pro nezkušenou kuchařku absolutně nepoužitelný, takže 12 bodů a příznivé ohlasy je, myslím, dost;-):-)

Honzalová 20. 9. 2012 09:30
V jednoduchosti krása, a tak dobrý recept žádné pochlebovače nemá, to je velká škoda. A jak koukám hlavně vyzkoušený. U jiných je to samá chvála bez vyzkoušení a než se proberu chválou, nezjistím nic o vyzkoušení. Mělo by se tu s tím už něco dělat!!!!!:yes:

Hana Kurzová 20. 9. 2012 08:31
Dnes jsem uvařila dle vašeho receptu a polévka byla naprosto luxusní :-K

Moc dobrá polévka :-p

Dávám zasloužený bodík :-p,je výborná :yes::yes::yes:,vařila jsem polévku z cukety poprvé v životě a pochutnali jsme si :yes::yes::yes::-D

:yes:vyborna mnam:-K:-K

dělám podobně, dávám ještě brambory:yes::-K

Dělám cuketovou polévku jako dýňovou, dužinu nakrájím na kostky, lehce orestuji na cibulce,přidám procezený vývar ze zeleniny nebo kuřete,vařím cca 30 min., zahustím šlehačkou, přidám česnek a hotovo. Všechno potřebné je ve vývaru, navrch jen zdobím petrželkou.Taky si polévku zamrazuji, vše, kromě šlehačky, tu přidám až na konec, máme celou zimu dobrou, docela zdravou polévku.

bundada - dovolila jsem si přidat fotku:-), polévka je moc dobrá rychlovka, původně jsem chtěla dát Váhalovu slaninu, ale potom jsem se držela Tvého receptu a " obyčejný špek " tam byl moc dobrý;-). Posílám bodík:yes:+

Zajímavá polévka a líbí se mi nápad se zamrazením cukety;-)

Tématické fráze:
cuketová polévka, vyborna cuketova polevka, cukynová polévka, e kucharka cuketova polevka, cukýnová polévka recept, cuketová polívka, cukynova polivka, zamrazená cuketa, cukýnová polévka s mrkví, luxusní cuketová polévka, cukynova polévka s bramborem, cukynovapolevka, cuketová polévka luxusní, s ceho mam udelat cuketu, výborná polévka z cukety, polévka cukynová, cuketová polévka top recepty, polévka cuketová, cukrtová polévka, polévka z cukety

Suroviny:
cuketa, vývar masový, mouka hladká, olej, špek, nať petrželová, sůl, pepř mletý, koření polévkové

Přidat fotografie receptu