Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 772 kJ / 1 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,59 g |
| Tuky | 98,20 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 410 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 35,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.
Krok 3: Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
Moje poznámka
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 4 minutami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 34 minutami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 11 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 5 minutami
Vánočka III
IvaBrabi před 1 hodinou
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 1 hodinou
Vánočka II
JajkaP před 2 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 11 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 12 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 12 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 12 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 13 hodinami
Tématické fráze:
kusky,
valašské recepty,
proč se srazí smetana,
staré valašské recepty,
valašské vepřové kůsky,
hodně starý recept,
valašské vepřové maso,
valašske kusky-recept,
časopis vlasta diskuze,
valašké kúsky,
stary valassky recept,
proč se srazi zakysana smetana,
vepřové valašské kůsky,
recepty z kopru,
valaske kusky recepty,
valašské podlesníky,
valašský vepřový plátek,
valšské kůsky,
valasske jidla recepty,
recept valašské vepřové maso na smetaně
Suroviny:
maso vepřové,
sádlo,
houby čerstvé,
smetana zakysaná,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
sůl
Komentáře (29)