Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto je krémový a voňavý pokrm, který přináší spojení sladké dýně a dokonale připravené rýže. Toto podzimní jídlo plné barev a chutí je skvělou volbou, když chcete něco hřejivého, vydatného a zároveň rychlého na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 658 kJ /
1 591 kcal
Bílkoviny48,64 g
Tuky55,79 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,06 g
Sacharidy180,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na rozehřátém másle osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme dýni a restujeme asi 5 minut. Krok 3: Přisypeme rýži (rýži neproplachujeme, ztratila by škrob, který je nutný k vytvoření krémovité konzistence pokrmu) a znovu pár minut restujeme (rýže zprůhlední). Krok 4: Zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořená. Krok 5: Až se víno odpaří, postupně dolíváme vývar. Vždy jen tolik vývaru, aby byla vidět hladina. Až se vývar vyvaří, znovu dolijeme. Tento postup několikrát opakujeme, dokud není rýže měkká tak akorát na skus. Trvá to asi 15-20 minut. Průběžně mícháme. Krok 6: Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr a opepříme čerstvě mletým pepřem. Krok 7: Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, posypané nasekanou petrželkou.

TIP: Jaké jsou druhy rýže

Zveřejněno 27. 10. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Rýži používám arborio nebo carnaroli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOBE

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOBE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vyzkoušeno. Výborný recept, který určitě nedělám naposled. Díky za inspiraci.

Hm, to si umím představit :-p:-p:yes:

vseumel: Tak jako lehce jo, po dýni, ale je tam hodně toho vývaru, rýže ho nasákne a je tam dost slaný sýr..zkuste ;-)

Tak to bych ráda ochutnala, asi to bude trošku nasládlé, ne?:yes:

Tématické fráze:
dýnové recepty, dýňové risoto, dynove ryzoto, dýňové rizeto, krémové dýňové rizoto, daňové rizoto, dýňové rizito, dínové rizoto, rizoto z hokaido, dýňové rissoto, rizoto s hokaido, dýnová rýže, rizoto hokaido, hokaido rizoto, dýňové rozoto, dýňové, dyňového rizoto, dý ové rizoto recept, baskicka dynova, dýňového rizoto recept

Suroviny:
rýže kulatozrnná, máslo, cibule, dýně hokkaido, víno bílé suché, vývar kuřecí, pepř mletý, parmazán, smetana zakysaná, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu