Opičí sádlo
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby mnoha chutí podle přidaného koření a česnek to vždy jistí!
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo rozehřejeme ve vyšším hrníčku (jako bychom na něm něco chtěli smažit), vsypneme kmín a vypneme.
Krok 2: Po chvíli opatrně vmícháme rozetřený česnek podle chuti - pokud je sádlo rozehřáté hodně, po přidání česneku pění a má snahu utéct z hrníčku. Podle chuti osolíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Mažeme na čerstvý chlebík - chutná jako sádlo podpečínkové.
Zveřejněno 9. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
Moje poznámka
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
česnek v sádle,
opičí chléb,
opičí chleba,
sádlo pění,
sádlo na chleba,
opičí chleba recept,
váha jednoho rohlíku,
staré sádlo,
při smažení pění sádlo,
česnek se sádlem,
česnek se solí a sadlem,
na sádle,
staré sádlo,
proc peni sadlo,
sádlo při škvaření pění,
sádlo škvaření pění,
opičí maso,
cesnek v soli a sadle,
chleba se sadlem,
česnek v sadle recept
Suroviny:
sádlo,
kmín drcený,
česnek,
sůl
Komentáře (71)
Pokud sádlo vyzkoušíš, přeji, ať chutná
magdalenka: věřím, u nás frčí taky, takže ho nedělávám moc často
Ale jinak máš pravdu...když ono jim tak hezky chutná
Cat a cesnak mi robí šarapatu iba vo večerných hodinách, alebo aj napr. na raňajky.
(Já si nedala, česnek mi poslední dobou nedělá moc dobře....a jak to vonělo, jen jsem naprázdno polykala
magdalenka: doufám, že bude chutnat!
Určitě máš ještě v zásobě nějaký dobrý recept - nerecept, tak sem s ním
Merylas - že všeho s mírou? To určitě nějakého Míru na dlabanec utáhneš.
výborný tip
děkuji ti za něj, milá catt
tímto udělám hlavně manžílkovi ohromnou radost..ten to miluje
Bodík jasný
Maminka vždycky ukrojila pořádný krajíc chleba, na něj vrstvu sádla, osolila a na to množství nakrájené cibulečky - to byla dobrota.