Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 236 kJ / 3 163 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 82,88 g | 
| Tuky | 84,93 g | 
| Vláknina | 39,19 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 233 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 497,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hodin) v teple odpočívat.
	Krok 2: Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, ke kvásku přidáme všechny suroviny a promícháme těsto tak, abychom neměli žádné hrudky.
	Krok 3: Nakonec opatrně přidáme i vaječnou pěnu a hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto by mělo formu naplnit jen do poloviny, aby mělo kam vyběhnout.
	Krok 4: Přikryjeme alobalem a necháme 4hodiny na teplém místě pracovat (někdy je potřeba až 6hod, pokud máte doma chladněji).
	Krok 5: Pečeme při 175°C podle velikosti formy a výšky těsta. Já použila kulatou formu o průměru 18cm a pekla jsem 50minut.
	Krok 6: Příště ale raději budu volit větší plech, aby těsto bylo v nižší vrstvě a rychleji se propeklo, jelikož v té malé kulaté už mělo docela dost propečené kraje. Perník můžeme v průběhu pečení přikrýt, aby moc neztmavl.
	Krok 7: Vyndáme z trouby a opatrně položíme, abychom prudkým pohybem nevyhnali bublinky z těsta.
	Krok 8: Necháme 30 minut ležet, vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Nejlepší je forma s oddělitelným dnem.
	Krok 9: Po upečení buchtu nechávám 15 minut a pak sundám stěny formy a nemusím manévrovat s mřížkou a riskovat nehodu.
	Krok 10: Jakmile je korpus úplně chladný, rozkrojíme, potřeme marmeládou (nejraději máme jahodovou nebo lesní ovoce), slepíme a dozdobíme čokoládou a kokosem.
Zveřejněno 12. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Perníková buchta (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVG2
Moje poznámka
					
				
Perníková buchta (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVG2
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 42 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 52 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nejlepší perníková buchta, 
						
						
							kvásková bábovka, 
						
						
							perníková buchta, 
						
						
							perníková buchta s kokosem, 
						
						
							kvasková, 
						
						
							kvásková kokosová buchta, 
						
						
							kvaskova buchta s tvarohem, 
						
						
							pernikova buchta ze spaldove mouky, 
						
						
							karobová buchta, 
						
						
							buchta s pracovat s kváskem, 
						
						
							bábovka z  kvásku, 
						
						
							nejlepší kvásková, 
						
						
							kvaskova bábovka top recepty, 
						
						
							kvaskovy pen, 
						
						
							bábovka z kvásku, 
						
						
							kvásková buchta ovoce, 
						
						
							recept pernik kvasek, 
						
						
							celozrnna pernikova buchta, 
						
						
							nejlepsi pernikova buchta plneny marmeláda, 
						
						
							zdrava pernikova buchta recepty
						
					
						Suroviny:
						
							kvas žitný, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka celozrnna pšeničná, 
						
						
							mouka špaldová hrubá, 
						
						
							fruktóza, 
						
						
							mléko obilné, 
						
						
							mléko obilné, 
						
						
							vejce, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							olej, 
						
						
							kakao bio, 
						
						
							koření do perníku, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							čokoláda hořká, 
						
						
							kokos mletý
						
					
	
			
	
Komentáře (3)