Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 236 kJ / 3 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,88 g |
Tuky | 84,93 g |
Vláknina | 39,19 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 233 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 497,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hodin) v teple odpočívat.
Krok 2: Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, ke kvásku přidáme všechny suroviny a promícháme těsto tak, abychom neměli žádné hrudky.
Krok 3: Nakonec opatrně přidáme i vaječnou pěnu a hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto by mělo formu naplnit jen do poloviny, aby mělo kam vyběhnout.
Krok 4: Přikryjeme alobalem a necháme 4hodiny na teplém místě pracovat (někdy je potřeba až 6hod, pokud máte doma chladněji).
Krok 5: Pečeme při 175°C podle velikosti formy a výšky těsta. Já použila kulatou formu o průměru 18cm a pekla jsem 50minut.
Krok 6: Příště ale raději budu volit větší plech, aby těsto bylo v nižší vrstvě a rychleji se propeklo, jelikož v té malé kulaté už mělo docela dost propečené kraje. Perník můžeme v průběhu pečení přikrýt, aby moc neztmavl.
Krok 7: Vyndáme z trouby a opatrně položíme, abychom prudkým pohybem nevyhnali bublinky z těsta.
Krok 8: Necháme 30 minut ležet, vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Nejlepší je forma s oddělitelným dnem.
Krok 9: Po upečení buchtu nechávám 15 minut a pak sundám stěny formy a nemusím manévrovat s mřížkou a riskovat nehodu.
Krok 10: Jakmile je korpus úplně chladný, rozkrojíme, potřeme marmeládou (nejraději máme jahodovou nebo lesní ovoce), slepíme a dozdobíme čokoládou a kokosem.
Zveřejněno 12. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková buchta (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVG2
Moje poznámka
Perníková buchta (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVG2
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 4 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 23 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 12 minutami
Bramboračka II.
Kajkajak před 33 minutami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 36 minutami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 1 hodinou
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 1 hodinou
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ajisek před 1 hodinou
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 1 hodinou
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 1 hodinou
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 3 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší perníková buchta,
kvásková bábovka,
perníková buchta,
perníková buchta s kokosem,
kvasková,
kvásková kokosová buchta,
kvaskova buchta s tvarohem,
pernikova buchta ze spaldove mouky,
karobová buchta,
buchta s pracovat s kváskem,
bábovka z kvásku,
nejlepší kvásková,
kvaskova bábovka top recepty,
kvaskovy pen,
bábovka z kvásku,
kvásková buchta ovoce,
recept pernik kvasek,
celozrnna pernikova buchta,
nejlepsi pernikova buchta plneny marmeláda,
zdrava pernikova buchta recepty
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
fruktóza,
mléko obilné,
mléko obilné,
vejce,
povidla švestková,
olej,
kakao bio,
koření do perníku,
rozinky,
marmeláda,
čokoláda hořká,
kokos mletý
Komentáře (3)