Suroviny
Porce: 3-4 špízy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,49 g |
Tuky | 55,78 g |
Vláknina | 9,79 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 46,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.
Krok 2: Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika.
Krok 3: Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa.
Krok 4: Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme.
Krok 5: Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.
Zveřejněno 10. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivovarské jehly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgMl
Moje poznámka
Pivovarské jehly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgMl
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 2 minutami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 26 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 40 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 8 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Tématické fráze:
pivovarský špíz,
játra pana sládka,
pivovarské papričky,
pivovarské spalick,
pivovarske uzene,
jehly na kytu,
pivovarska ctvrtka,
pivovarska ctvrtka,
pivovarska jehla- recept,
pivovarské špízy,
pivovarské chilli papričky,
maso na jehle,
jak upravim kytu veprovou,
jehla na špízy 28cm,
marinada do jehly,
sojová jehla,
veliká jehla,
kuřecí pivovarsky tokan,
jehla na kytu,
recept na pivovarskou jehlu
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
koření chilli,
libeček,
olej olivový,
omáčka sojová,
česnek sušený,
játra drůbeží,
slanina anglická,
klobása,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá červená,
chilli paprika čerstvá,
kečup ostrý,
pivo světlé
Komentáře (30)
aisha: to fakt nevím, já jsem měla něco jiného, ale snědlo se všechno, takže asi to bylo dobré