Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 561 kJ / 5 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,71 g |
Tuky | 343,86 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 2,29 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 405,08 g |
Postup přípravy
Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do husté pěny.
50 g kakaa prosejeme do žloutkové pěny, přidáme vanilkový extrakt, sůl a opatrně smícháme.
Z bílků a druhé poloviny cukru, který postupně přisypáváme do bílků, vyšleháme sníh. ¼ sněhu promícháme se směsí kakaa a žloutků, poté přidáme zbytek sněhu a s opatrností dobře smícháme. Krok 2: Těsto rozprostřeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi 5-10 minut. Na pracovní plochu rozložíme utěrku, která nebyla vypraná v aviváži, a poprášíme ji kakaem. Upečený piškotový plát vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté upečený plát překlopíme na utěrku s kakaem, odstraníme pečící papír, piškot stočíme do utěrky a necháme úplně vystydnout. Krok 3: Krém stracciatella: Čokoládové pecky nahrubo nasekáme. Plátek želatiny namočíme do studené vody. 50 ml smetany zahřejeme v mikrovlnce. Nabobtnalou želatinu vymačkáním zbavíme přebytečné vody a zamícháme ji do horké smetany. Kondezované mléko, med, vanilkovou pastu a smetanu se želatinou společně šleháme po dobu 5 minut. Směs necháme vychladnout a poté ji nalijeme do zbytku studené smetany a šleháme do zhoustnutí. Do vyšlehaného krému přidáme nasekanou čokoládu a opatrně smícháme. Vychladlý piškotový plát roztočíme, potřeme krémem, opět zatočíme a roládu dáme vychladit do lednice. Krok 4: Ganache z bílé čokolády: Čokoládu a máslo nakrájíme na malé kousky. Smetanu dáme zahřát a těsně před tím než začne vařit ji odstraníme z ohně. Do horké smetany nasypeme nakrájenou čokoládu a máslo a necháme 1 minutu stát, potom mícháme, až se všechny suroviny spojí. Krok 5: Ganache necháme vystydnout, pak ho dáme na několik hodin vychladit do lednice. Studený ganache vyšleháme do krému, pozor nepřešlehat, snadno se srazí. Povrch rolády potřeme čokoládovým krémem a zlehka poprášíme kakaem.
Zveřejněno 16. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVJD
Moje poznámka
Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVJD
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
stracciatella krém,
recept na bílou čokoladovou ganache,
čokoládová ganache,
bílá roláda,
krém stracciatella,
bílá čokoládová ganache,
čokoládová roláda s maslovym krémem,
recept na čokoládové ganache,
recept na bílou ganache,
cokoladove ganache,
čokoládová ganache z bílé čokolády,
jak nepřešlehat sníh do piškotové rolády,
straciatella cokolada,
bílá čokoládová ganage s ovocem,
bilykrem do rolady,
recept na čokoládové řezy s polevou ganage,
rolada straciatella krem,
piškotová roláda s ganache,
kakaová roláda s kremem maskarpone,
kakaova rolada
Suroviny:
vejce,
cukr,
kakao,
extrakt vanilkový,
sůl,
smetana ke šlehání,
želatina,
mléko kondenzované,
med,
pasta vanilková,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
máslo
Komentáře (13)