Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč se strouhanými jablky a čokoládovou polevou

Jablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že se při krájení neláme.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janina54

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 139 kJ /
3 857 kcal
Bílkoviny80,59 g
Tuky151,16 g
Vláknina36,10 g
Cholesterol 890 mg
Sodík 504 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy525,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme máslo, mléko, vajíčka a nastrouhaná jablka a dobře promícháme. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a pečeme 20-30 minut na 180 °C (troubu rozehříváme na 200 °C). Krok 4: Čokolády rozpustíme v kousku másla, pak vmícháme zakysanou smetanu. Krok 5: Upečený koláč po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou.

TIP: Jak rozpustit čokoládu - návod

Zveřejněno 17. 11. 2014

Poznámka autorky Janina54

Recept jsem doslala v e-mailové poště, tak se o něj podělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pp2n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pp2n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes opět po delší době jsem udělala. Ale trochu jinak. Jablka jsem nahradila cuketou,. Upečený korpus potřela mírně povidlama a na ně natřela krém z ušlehané smetany s tvarohem. Nakonec polila mléčnou hnědou a bílou čokoládou. :-K

Dnes jsem ho dělala opět po delší době,ale trošku jinak. Udělala jsem ho jako mramorový a polila zakysanou smetanou rozšlehanou s rozpuštěným máslem a 1 tyčinkou ledových kaštanů. Přidala jsem i fotku. Pokud se nebude líbit tak ji oddělám ;-)

Dneska jsem ho pekla a je VÝBORNÝ :yes:.Ani jsem nedávala polevu,protože jsem to časově nestíhala,ale i tak se omladina jen olizovala dobrotou :-)):-D:-)).Byl jen posypaný mletým cukrem . Takže dávám bodíka :yes:. A jestli můžu tak přidávám fotku. Kdyby to vadilo,nebo se nelíbila,tak ji oddělám ;-).

To vypadá fakt dobře :yes::yes:a nebyl by obrázek jak to vypadá na řezu:-?:-?:-D:-D

Dělám stejný, akorát trošku jinak polevu. Je moc dobrý, s jablky vláčný.:yes:

Tématické fráze:
buchta se strouhanými jablky, jablkový koláč s čokoládovou polevou, strouhaný jablkový koláč z hery, kolac se strouhanymi jablky, kakaový koláč se strouhanymi jablky, buchta ze strouhanych jablek, řezy se strouhanymi jablky, jablkový koláč s čokoládou, jablkový koláč s polevou, jablková buchta na plech, jablkové řezy s polevou, koláč s jablky a čokoládovou polevou, jablkovy moucnik se zakysanou smetanou a čokoláda, koláč se strouhanými. jablka, buchta recept - strouhaná jablka,kakao, jablkove rezy s cokoladovou polevou, jablečná buchta se strouhanými jablky, buchta ze strouhanými jablky, řezy se strouhanými jablky polité čokoládou, jablkový koláč se zakysanou smetanou a čokoládou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kakao, prášek do pečiva, vejce, máslo, mléko, jablko, máslo, čokoláda na vaření, kaštan jedlý, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu