Bílková poleva na perníčky
Milujete vánoční perníčky, ale nezdobíte je, protože se vám nedaří poleva? To se letos změní, protože pro vás máme recept na úžasnou bílkovou polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 255,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.
Krok 2: Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.
Krok 3: Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníme tím, když sáček postavíme do vyšší nádoby a pohodlně naplníme. Pokud chceme polevu barvit, kápneme barvu do sáčku s polevou, uzavřeme a rukou promneme.
Krok 4: Zdobení začneme tím, že u sáčku odstřihneme ostrými nůžkami růžek. Pokud vybarvujeme větší plochy, nejdříve nakreslíme obrys, necháme trochu zaschnout a pak vyplníme střed.
Krok 5: Pokud polevu nespotřebujeme, necháme ji v sáčku, dáme ji zpátky do vyšší nádoby a uschováme v chladu.
Zveřejněno 10. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Moje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 18 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 39 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
bílková poleva,
poleva na zdobení perníčků,
bílek na zdobení perníčků,
bílková poleva na perníky,
recept na bílkovou polevu na perníčky,
bilek na pernicky,
zdobící hmota na perníčky,
bilkova poleva recept,
poleva na perniky,
hmota na zdobení perníčků,
poleva z bilku,
bilkova poleva na zdobeni,
recept na bílkovou polevu,
napln na zdobeni pernicku,
nejlepší bílková poleva,
domácí poleva na perníčky,
bilky na zdobeni pernicku,
citronova poleva na pernicky,
bílkové zdobení na perníčky,
citronova poleva na zdobeni pernicku
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
škrob bramborový
Komentáře (19)
A k tomu šlehání/tření bych doporučila zkouknout KH na toto téma:
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Prosím o vaše zkušenosti, děkuji mockrát.
dávám vodík